Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē spēja uzvarēt Luksemburgu, aizvadot trīs labas ceturtdaļas, uzskata izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē sestdien izbraukumā ar rezultātu 95:60 (29:11, 24:16, 24:13, 18:20) sagrāva apakšgrupas pastarīti Luksemburgu.

Pirmajās divās turnīra spēlēs Latvijas izlase izcīnījusi divas uzvaras.

"Zinājām, kas mūs sagaida. Meitenes nopietni noskaņojās, uzspiedām mums izdevīgu spēles stilu un diezgan ātri salikām visu pa vietām. Pirmās trīs ceturtdaļas bija labas, pēdējā vairāk ļāvām spēlēt tādam kā nestandarta sastāvam, tāpēc zīmējums mazliet pajuka," Neripa teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Luksemburgas komanda spēlēja nestandarta basketbolu ar strītbola akcentu. Bieži laukumā bija četras mazās, visas driblēja pa āru, meta no tālienes un gluži labi varēja trāpīt. Mums bija grūti slīpēt klasiskās shēmas ar divām garajām spēlētājām."

"Pretinieces aizsardzībā bieži savilkās zem groza, tāpēc bieži pēc bumbas izspēlēm tikām pie brīviem tālmetieniem. Realizācija gan varēja būt labāka. Prieks par Ievu Krastiņu, kura jau otro spēli pēc kārtas uzbruka ar labu precizitāti," piebilda Nerips. "Zane Tamane ar katru minūti aizvien labāk iejūtas komandas spēlē, bet taktiskos variantus vēl jāslīpē."

Apakšgrupas pirmajā kārtā Latvijas izlase, pateicoties sekmīgam sniegumam pēdējās minūtēs, ar 71:52 savā laukumā pieveica Itāliju, bet Luksemburga ar 54:114 kapitulēja Somijai.

Vēl šajā grupā spēlē arī Grieķijas izlase, kas sestdien savā pirmajā mačā ar 72:49 savā laukumā uzvarēja Somiju.

Kvalifikācijas turnīrs ilgs līdz 11.jūlijam.

2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Francijā, kvalificēsies grupas divas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!