Foto: F64
Šāda interese par Latvijas čempionātu nekad nav bijusi - pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas izšķirošās, piektās spēles atzina "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Foto galerija

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "TTT Rīga" savā laukumā ar 77:57 pārliecinoši pieveica pagājušās sezonas spēcīgāko vienību "Cēsis", pēc viena gada pārtraukuma atgūstot valsts čempionvienības titulu.

"Brīžiem šosezon izdevās laba spēle un spēlētājas labi strādāja treniņos," pēc mača atzina Nerips. "Neatceros, kad bija tik saistošs fināls, tāpēc jādara viss, lai šādu intrigu saglabātu nākamajās sezonās. Šāda interese par Latvijas čempionātu nekad nav bijusi."

Savukārt "TTT Rīga" komandas amerikāņu leģionāre Latanja Šantela Vaita, kura tika atzīta par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, pēc mača izteicās, ka šī bija ļoti smaga sērija.

"Abas komandas nospēlēja ļoti labi, tomēr mums uzvaru atnesa labā spēle aizsardzībā, kā arī visas komandas darbība," teica Vaita.

"Sanāca pastrādāt īsu brīdi. Pirmo spēli meitenes aizvadīja ļoti labi, tomēr šo fiziski neizturēja," pēc spēles atzina "Cēsu" komandas galvenais treneris Varis Krūmiņš. ""TTT Rīga" bija garāks soliņš un tas atsaucās uz metienu precizitāti, kā arī sezonas laikā iekrājies nogurumus, jo 60 spēles, ko "Cēsis" šosezon ir aizvadījušas, sieviešu basketbolā ir ļoti daudz. Man rekords ar vīriešu komandām bijis nedaudz vairāk par 50 mačiem."

""TTT Rīga" labi nospēlēja Aija Brumermane un ārzemnieces, un tieši ārzemnieces nosvēra svaru kausu par labu," izteicās Krūmiņš

"Jau otrdien sākas Lietuvas čempionāta finālsērija, tāpēc daudz laika nav. Varam tikai atpūsties un taktiski sagatavoties mačam pret Viļņas TEO," piebilda Krūmiņš.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā mačā "TTT Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 73:65, pēc tam "Cēsis" revanšējās ar 62:51. Trešajā mačā ar 77:53 pārliecinošu uzvaru izcīnīja "TTT Rīga", bet ceturtajā spēlē cēsnieces tomēr bija pārākas ar 66:63.

Kā ziņots, "Cēsis" pēc finālsērijas trešās spēles atlaida vienības galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu un fiziskās sagatavotības treneri Māri Bružiku. Ceturtā finālspēle pie komandas stūres bija pirmā jaunajam galvenajam trenerim Krūmiņam, kurš šosezon trenēja vīriešu komandu Jelgavas "Zemgale".

Ažiotāža saistībā ar Zvirgzdiņu izraisījās jau pēc sērijas otrās spēles, kurā "Cēsis" uzvarēja ar 62:51. Pēc tās komandas prezidents Krišjānis Kļaviņš paziņoja, ka pāris stundas pirms mača treneris savā dzīvoklī esot uzņēmis sīvāko konkurentu "TTT Rīga" vadību, iespējams, risinot pārrunas par pārcelšanos uz galvaspilsētas vienību. Tāpat Kļaviņš norādīja uz aizdomīgām trenera darbībām izšķirošajā regulārā turnīra spēlē par pirmo vietu, kurā "Cēsis" cieta smagu zaudējumu, un pirmajā finālspēlē.

Pēc notikušā "Cēsu" komandu pameta arī basketbolistes Ieva Tāre un Anita Mikāle, bet viņu trūkums cēsniecēm neliedza triumfēt iepriekšējā mačā.

LETA jau vēstīja, ka "Cēsis" un "TTT Rīga" LSBL finālā spēlēja trešo sezonu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā čempionātā uzvarēja "Cēsis", bet iepriekšējos divus gadus par čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.

Kopā "TTT Rīga" basketbolistes finālā spēlēja jau desmito gadu pēc kārtas, līdz ar to tagad rīdzinieces desmit turnīros triumfējušas astoņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!