Foto: F64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde sieviešu U-20 izlases galvenā trenera amatā apstiprinājusi LBS Treneru komisijas ieteikto kandidātu Aigaru Neripu, kurš šī vecuma izlasi vadīs trešo gadu pēc kārtas.

U-20 basketbolistēm šovasar galvenais pārbaudījums būs Eiropas čempionāts, kas no 8. līdz 16. jūlijam risināsies Portugāles pilsētā Matusinju.

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Nerips arī nosauca kandidātes uz vietu valstsvienībā.

"Kandidātu sarakstā iekļautas 18 spēlētājas. Izvēle nav plaša, turklāt vairākām meitenēm ir veselības problēmas un trīs basketbolistes – māsas Strautmanes un Anna Dreimane – iekļautas arī valstsvienības kandidātu sarakstā. Tāpēc uzaicinām arī divas kadetu izlases spēlētājas, kurām U16 čempionāts būs tikai augustā. Abas savās pozīcijās var būt noderīgas, skaidroja Nerips.

"Individuālie treniņi sāksies maija beigās, komandas treniņi – 5. jūnijā. Plānojot darbu jāņem vērā, ka spēlētājas šajā laikā kārtos arī savas mācību lietas. Jūnijā vidū būs nedēļu ilga treniņnometne Strenčos, kur kopā trenēsies arī U18 un U19 izlašu kandidātes. Rīgā iecerētas piecas pārbaudes spēles ar Baltkrievijas un Polijas U-20 izlasēm," turpināja treneris.

Neripa asistenti būs Guntis Endzels un Anita Mikāle.

Latvijas komanda priekšsacīkstēs B grupas turnīrā cīnīsies ar Itālijas, Lietuvas un Portugāles komandām. Astotdaļfinālā B grupas komandas tiksies ar A grupas vienībām (Spānija, Beļģija, Polija, Zviedrija). Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas cīnīsies par 9.-16.vietu un vietas saglabāšanu A divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!