Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienības "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips vēlētos, lai nevienā no spēlēm netiek ielaists vairāk par 50 punktiem.

Foto galerija

Kā ziņots, "TTT Rīga" basketbolistes trešdien FIBA Eirolīgas turnīra mačā ar 55:50 (12:19, 18:14, 12:9, 13:8) savā laukumā pieveica latvietes Aijas Brumermanes pārstāvēto Francijas vienību "USO Mondeville", tiekot pie pirmās uzvaras šosezon.

"Pretinieces spēlēja gudru basketbolu un mums bija jāpaveic ļoti smags darbs, lai viņas apturētu. Mums bija grūtības ar metieniem, īpaši jau pret zonas aizsardzību - tā tas ir ne pirmo reizi," pēc mača izteicās Nerips. "Nespēlējot Kristīnei Kārkliņai, Anda Eibele labi iegāja spēlē, tomēr pietrūka vēl viens pirmais numurs, lai līdz galam izpildītu uzstādīto spēles plānu. Esmu priecīgs par uzvaru un vēlētos, lai visas būtu tādas, kurās ielaisti tikai 50 punkti."

"Četri zaudējumi pirmajās spēlēs bija atstājuši psiholoģisku iespaidu uz spēlētājām, taču mēs nezaudējām vājākām komandām," uzsvēra Nerips. "Šajā mačā sākums bija nervozs, jo spēlētājas nezināja, kurai uzņemties iniciatīvu, taču, kad iespēlējās Šavonte Zelū, arī pārējām mandrāža pazuda un spēle mums aizgāja."

"Runājot par turpmāko turnīra gaitu, man galvenais, lai visas spēlētājas ir ierindā, jo tad varam cīnīties ar visām komandām," uzsvēra "TTT Rīga" galvenais treneris. "Domāju, ka nākamā spēle pret ungārietēm būs laba, jo uz šodienas spēles emocijām varam turpināt iesākto kursu. Tomēr "MiZo" komanda spēlē daudz citādāk, viņas ir kustīgākas un mums būs grūti."

Aizvadītajā mačā Latvijas klubam ar 21 gūto punktu palīdzēja Zelū, bet Kvanitra Holingsvorta guva desmit punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Savukārt "USO Mondeville" komandā pa 14 punktiem guva Lenē Viljamsa un Brumermane.

"Labi iesākām maču un pirmās piecas minūtes spēlējām pietiekoši agresīvi, kas ļāva iegūt pārsvaru. Diemžēl pie šī pārsvara palaidāmies un ļāvām arī "TTT Rīga" komandai sākt spēlēt agresīvāk, kas beigās palīdzēja viņām izcīnīt uzvaru," pēcspēles preses konferencē teica Brumermane.

Runājot par savu sniegumu, pagājušās sezonas "TTT Rīga" komandas kapteine izteicās, ka vienmēr gribas nospēlēt labāk. "Īpaši aizsardzībā. Turklāt beigās tieši pēc manas kļūdas "TTT Rīga" guva 2+1 punktu. Kopumā cīnījos kā varēju un ar savu spēli esmu apmierināta."

"Pirms spēles bija neliels uztraukums, jo gribējās Latvijas skatītāju priekšā nospēlēt pēc iespējas labāk, taču pamazām iegāju spēlē un par tādiem apstākļiem īpaši nedomāju," teica Brumermane.

"Galvenais "TTT Rīga" panākuma iemesls bija, ka viņas labi spēlēja aizsardzībā un cīnījās par atlēkušajām bumbām. Protams, arī Zelū un Holingsvorte labi uzbruka, bet mēs nespējām viņas apturēt. Uzskatu, ka tieši viņas abas izcīnīja "TTT Rīga" komandai uzvaru," teica "USO Mondeville" komandas galvenais treneris Ervē Kudrē.

Kaut "TTT Rīga" komanda izcīnīja pirmo uzvaru piecās spēlēs, tā A apakšgrupas kopvērtējumā joprojām atrodas pēdējā, sestajā vietā. Viena uzvara ir arī Latvijas kluba nākamo pretinieču Pēčas "MiZo" no Ungārijas kontā.

Savukārt "USO Mondeville" ar trijām uzvarām un divām neveiksmēm saglabā trešo vietu grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!