Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons ir priecīgs par to, kā komandā iekļāvies talantīgais latvietis Rodions Kurucs, un slavēja viņa bezbailību laukumā.

Bruklinas "Nets" naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika uzsāks jauno NBA sezonu, spēkojoties ar Detroitas "Pistons". Paredzams, ka sezonas sākumā latvieša loma komandā nebūs liela, taču viņam noteikti būs iespējas sevi pierādīt.

"Kad viņš skrien ar galvu nolaistu uz leju, izskatās, ka viņš varētu izskriet cauri ķieģeļu sienai. Tas var būt gan labi, gan slikti. Taču viņš ir bezbailīgs," teica galvenais treneris Kenijs Atkinsons, kurš citēts portālā "nypost.com". "Viņš ir pierādījis, ka var spēlēt NBA. Viņš ir garš un ātrs. Protams, ka viņam jākļūst spēcīgākam, bet esmu patīkami pārsteigts par to, kā Kurucs iekļāvies komandā. "

Kurucam aizvadītajā sezonā nebija liela spēļu prakse – viņš pērn 16 spēles aizvadīja "Barcelona" otrās komandas sastāvā valsts otrajā spēcīgākajā līgā, bet pirmajā komandā Spānijas spēcīgākajā līgā (ACB) viņš laukumā tika sešās spēlēs uz vidēji septiņām minūtēm, bet Eirolīgā – četrās spēlēs uz 3,5 minūtēm. Pirms jaunās sezonas latvietis ir sajūsmināts par savu jauno komandu, jo tajā viņš gūst pozitīvas emocijas.

"Spēlētāji, treneri un visi pārējie cilvēki, kuri ir šeit, dod man enerģiju. Es šeit jūtos citādāk nekā Barselonā. Viņi man dod enerģiju, bet es to mēģinu izlikt laukumā," teica Kurucs.

Kurucs arī pauda prieku par skaisto bumbas triecienu grozā no augšas pēdējā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!