Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" maiņas darījumā ar Atlantas "Hawks" ieguvusi sešu NBA Zvaigžņu spēles dalībnieku Džo Džonsonu.

"Hawks" vienība šajā darījumā ieguvusi piecus spēlētājus - Džordanu Fārmāru, Johanu Petro, Entoniju Morovu, Džordanu Viljamsu un Dešonu Stīvensonsu, kā arī 2013.gada NBA drafta pirmās kārtas izvēlas tiesības. Savukārt "Nets" ieguva tikai Džonsonu.

Džonsons aizvadītajā NBA sezonā 60 spēlēs vidēji guva 18,8 punktus, izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas. Savukārt sešās izslēgšanas spēlēs viņa kontā vidēji 17,2 punkti, 3,5 piespēles un 3,5 atlēkušās bumbas.

Līdz ar to Bruklinas komandai šobrīd ir tikai trīs spēlētāji ar līgumiem, un tie ir Džonsons, centra spēlētājs Brūkss Lopess un aizsargs Maršons Brūkss. Tuvākajā laikā tiks pagarināts līgums arī ar uzbrucēju Džeraldu Volesu. Tas nozīmē, ka "Nets" vienība brīvo aģentu tirgū būs ļoti aktīva.

"Nets" centīsies sastāvā noturēt saspēles vadītāju Deronu Viljamsu, par kuru pastiprinātu interesi izrāda arī Dalasas "Mavericks", bet ar Džonsona iegūšanu klubs sarežģīja savas iespējas iegūt centru Dvaitu Hovardu, kurš jau ilgāku laiku vēlas pievienoties šai vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!