Foto: AFP/Scanpix
Bruklinas "Nets" un Sanantonio "Spurs" vienībām svētdien izdevās uzvarēt izšķirošās - septītās - spēles savās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) konferenču ceturtdaļfinālu sērijās, līdz ar to iekļūstot pusfinālā.

Austrumu konferences ceturtdaļfināls izšķirošajā mačā "Nets" basketbolisti izbraukumā ar 104:103 (26:28, 35:25, 20:20, 23:30) pārspēja Toronto "Raptors" vienību, līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Gandrīz visu spēles laiku vienības cīnījās punkts punktā, bet nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām viesi ieguva drošu septiņu punktu pārsvaru, tomēr "Raptors" komanda turpinājumā spēja reabilitēties un samazināt deficītu līdz vienam punktam.

Intriģējošas izvērtās mača pēdējās sekundes, "Nets" spēlētāji pamatlaika izskaņā kļūdījās savā aizsardzības zonā, tādejādi "Raptors" vienībai bija iespēja vēl pēdējam uzbrukumam spēlē, taču mājinieku līdera Kaila Lourija tālmetiens nebija precīzs, kas pielika punktu Toronto kluba sezonai.

Par panākuma lielāko kaldinātāju kļuva "Nets" basketbolists Džo Džonsons, kurš atzīmējās ar 26 punktiem, tikmēr "Raptors" rindās 28 punkti Lourija kontā.

Savukārt Rietumu konferences izšķirošajā ceturtdaļfināla duelī Sanantonio "Spurs" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 119:96 (35:23, 33:23, 26:22, 25:28) pārspēja Dalasas "Mavericks", uzvarot visā sērijā ar 4-3.

Mājinieki jau pirmajās divās ceturtdaļas ieguva pārliecinošu pārsvaru mačā, ko atlikušajā laikā pretiniekiem neizdevās sadeldēt.

Ar 32 gūtajiem punktiem "Spurs" rindās atzīmējās Tonijs Pārkers, bet pretējā nometnē 22 punkti vācieša Dirka Novicka kontā.

Tādejādi nākamajā kārtā Sanantonio kluba spēlētāji spēkosies ar Portlendas "Trail Blazers", bet "Nets" vienība Austrumu konferences pusfinālā intriģējošā duelī tiksies ar Maiami "Heat".

Jau vēstīts, sestdien konferenču pusfinālos iekļuva arī Oklahomasitijas "Thunder", Losandželosas "Clippers" un Indiānas "Pacers" komandas.

Tieši "Thunder" un "Clippers" savā starpā mērosies spēkiem Rietumu konferences pusfinālā, bet Austrumu konferences pusfinālā "Pacers" vienība spēkosies ar Vašingtonas "Wizards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!