Foto: fiba.com

Pieteikumā neesot Latvijas basketbolistam Kārlim Apsītim, trešdien Lietuvas komanda Ķēdaiņu "Nevežis" ar uzvaru pagarinājumā sāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otro posmu, kamēr zaudējumu ar viena punkta deficītu piedzīvoja Baltkrievijas vienība Minskas "Cmoki", kuras treneru kolektīvā ir latvietis Edmunds Valeiko.

Aizvadītajā cīņā "Nevežis" savā laukumā ar 90:87 (27:14, 14:23, 14:19, 19:18, 16:13) apspēlēja Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar" komandu no Ungārijas.

Apsītis iepriekšējā kārtā debitēja "Nevežis" rindās Eirokausos, tomēr šoreiz nebija starp duelim pieteiktajiem basketbolistiem. Lietuvas čempionātā viņš laukumā nav devies kopš 9. decembra.

Kā zināms, Apsītim "Nevežis" komandai pievienojās decembra sākumā, sastāvā nomainot citu latvieti Rihardu Kuksiku, kurš devās uz Itālijas augstāko līgu.

Ķēdaiņu vienībā ir arī latvietis Roberts Stumbris, kurš gan smagas traumas dēļ laukumā atgriezīsies vien nākamajā gadā.

Šīs abas komandas otrajā posmā sacenšas J apakšgrupā, kurā ir arī Turcijas vienība Stambulas "Demir Inšat" un vēl viena Ungārijas komanda Kermendas "Egis".

Citā spēlē trešdien "Cmoki" ar 85:86 (22:24, 19:22, 21:17, 21:23) sīvā cīņā piekāpās Dānijas klubam Orhūsas "Bakken Bears".

Šīs komandas ir K grupā, cīnoties arī ar Baras "Mornar" no Melnkalnes un Ungārijas vienību Solnokas "Olaj".

FIBA Eiropas kausa otro posmu sasniegušas 16 labākās vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās un aizvadīs divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!