Foto: DELFI
No amata ceturtdien atbrīvots talantīgā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās "Sevilla" komandas galvenais treneris Skots Rots (attēlā priekšplānā).

Karjeras laikā pašlaik 53 gadus vecais Rots strādājis vairāku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu treneru kolektīvos, bet "Sevilla" komanda viņu nolīga pirms sezonas. Tomēr šajā sezonā Seviljas klubs nerāda neveiksmīgu sniegumu un zaudējis jau 11 spēlēs pēc kārtas - septiņās Spānijas augstākajā līgā (ACB) un četrās Eiropas kausā.

Zīmīgi, ka oficiāli Rots līdz šim nemaz nebija "Sevilla" galvenais treneris, jo ACB neatzītas licences dēļ oficiāli viņa pienākumus veica cits amerikānis Odijs Noriss.

Vietējie mediji vēsta, ka "Sevilla" veic pārrunas ar vismaz diviem vietējiem speciālistiem, kas varētu pārņemt komandas trenēšanu.

ACB kopvērtējumā pašlaik "Sevilla" ar trim panākumiem 17 spēlēs atrodas noslēdzošajā, 18.vietā, bet Eiropas kausa otro posmu sākusi ar trim zaudējumiem pēc kārtas, turklāt vidēji mačā ielaidusi 93,7 punktus. Līdz šim pēdējo uzvaru "Sevilla" basketbolisti izcīnījuši 10.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!