Pēc zaudējuma Portugāles izlasei, kas liedza Latvijas basketbola izlasei turpināt dalību Eiropas čempionātā, no Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amata ceturtdien atkāpās Kārlis Muižnieks.
Par to tika paziņots Seviljā notikušajā preses konferencē.

Latvijas basketbolisti B apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu, kas liedza turpināt cīņu par medaļām otrajā posmā.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā mačā Latvija ar rezultātu 85:77 pieveica Horvātiju, otrajā spēlē ar 77:93 piekāpās Spānijai, bet pēdējā mačā ar 67:77 atzina Portugāles pārākumu.

"Pēc vakardienas spēles nolēmu nepagarināt līgumu, kas beidzas pēc šī Eiropas čempionāta, un demisionēt," norādīja Muižnieks. "Uzskatu, ka šajā vienībā ir ir labi spēlētāji un tai ir laba nākotne, ko arī novēlu. Arī šogad tika izveidots labs izlases modelis, kas varētu nospēlēt labāk. Taču izšķirošajā brīdī veiksme mums tā arī neuzsmaidīja. Katrā gadījumā esmu pateicīgs basketbolistiem, kuri pielika visas pūles. Varbūt dažās epizodēs varēja nospēlēt labāk, bet viņi izdarīja visu. Tāpat gribu pateikties visiem faniem, kas mūs atbalstīja un bija viens no mūsu ieročiem visās spēlēs."

Muižnieks atklāja arī, ka diez vai būtu palicis amatā arī gadījumā, ja Spānijā nebūtu piedzīvots fiasko, jo darbs ar izlasi četru gadu laikā esot atņēmis ļoti daudz spēku. Muižnieks plāno koncentrēties darbam ar Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubu "Barons/LMT", ar kuru līgumu viņš parakstīja jūlijā.

Muižniekam šis bija otrais Eiropas čempionāta finālturnīrs Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Pirms diviem gadiem, kad turnīrs notika Serbijā un Melnkalnē, Latvija priekšsacīkstēs zaudēja Spānijai, Serbijai un Melnkalnei un Izraēlai, ieņemot dalītu 13.-16.vietu.

Muižnieks ar Latvijas izlasi sāka strādāt 2004.gada februārī, nomainot Armandu Krauliņu, kura vadībā Latvijas basketbolisti neveiksmīgi aizvadīja 2003.gada Eiropas čempionāta finālturnīru Zviedrijā.

Jau ziņots, ka jūnijā beigās Muižnieks tika atbrīvots no daudzkārtējās Latvijas čempionvienības "Ventspils" galvenā trenera amata. Muižnieks "Ventspils" kluba galvenā trenera amatā atradās kopš 2001./2002.gada sezonas. Viņa vadībā ventspilnieki piecas reizes pēc kārtas kļuvuši par Latvijas čempioniem, bet aizvadītajā sezonā izcīnīja otro vietu, priekšā palaižot "ASK Rīga".

Pirms tam Muižnieks bija toreizējā "Ventspils" galvenā trenera Krauliņa asistents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!