Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis sastāvu, kas piedalīsies Eiropas 2013.gada čempionāta kvalifikācijas turnīrā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirmdien no Latvijas izlases sastāva atskaitītas Zane Jākobsone, Baibai Eglītei un Aija Brumermane, kurai turpinās rehabilitācijas process. Līdz ar to komandas sastāvā palikušas 14 spēlētājas, bet pirmdien vakarā Nerips nosauks tās 12 spēlētājas, kuras piedalīsies pirmajā spēlē ar Itāliju.

"Mēneša laikā esam labi pastrādājuši, liels paldies meitenēm par pašatdevi treniņos. Bijušas smagas pārbaudes spēles ar pieredzējušām pretiniecēm. Rezultāti bijuši ar mīnus zīmi, taču priecēja pašatdeve, koncentrēšanās un neesam krituši panikā," teica Nerips. "Pie kvalifikācijas starta līnijas esam nostājušies ar sajūtu, ka varam cīnīties kā līdzīgi ar līdzīgiem. Par līdzdalību treniņprocesā šodien pateicām paldies Zanei Jākobsonei un Baibai Eglītei, taču arī viņām jābūt gatavām turnīra laikā nākt palīgā, ja radīsies tāda nepieciešamība. Diemžēl nevarēs palīdzēt Aija Brumermane, kurai turpinās rehabilitācijas process."

Tikmēr diezgan absurda situācija ir ar izbraukuma spēlēm, jo mazā finansējuma dēļ Latvijas izlase nevarēs doties pilnā sastāvā: "Diemžēl līdzekļu trūkuma dēļ uz vairākiem izbraukumiem var nākties doties desmit spēlētāju sastāvā," teica Nerips.

Sašutumu par finanšu trūkumu pauda arī LBS prezidents Valdis Voins: "Esam gandarīti, ka mūs atbalsta gan bizness, gan Rīgas pašvaldība, taču slikts simptoms ir tas, ka šajā sarakstā joprojām nav Latvijas valsts Izglītības un zinātnes ministrijas personā. Jau iepriekš esam vērsuši sabiedrības uzmanību uz faktu, ka likumā noteikto funkciju – astoņu nacionālo izlašu starta nodrošināšana Eiropas čempionātos – nodrošināšanai Izglītības un zinātnes ministrija Basketbola savienībai šogad atvēlējusi divreiz mazāku summu, nekā minimāli nepieciešams un to esam novirzījuši jaunatnes izlašu finansēšanai."

"Redzot, ka ministrijā darbi nekust no vietas, esam vērsušies pie premjera un saņēmuši solījumu, ka operatīvās problēmas tiks atrisinātas. Paļaujoties uz to neesam spēruši radikālu soli un neesam atsaukuši valstsvienību no starta kvalifikācijas turnīrā, kaut arī pagaidām spēles rīkosim un izbraukumos dosimies uz parāda," stāstīja LBS prezidents

Latvijas izlasei pirmā spēlē būs otrdien, savā laukumā spēkosies ar Itālijas izlasi. E grupā vēl spēlēs Grieķijas, Somijas un Luksemburgas komandas. 2013.gada jūnijā uz finālturnīru Francijā dosies grupas divas labākās komandas.

Latvijas izlases sastāvs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!