Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

No Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases, kas gatavojas Eiropas čempionāta B divīzijas turnīram, atskaitītas trīs spēlētājas, ierindā treniņos pašlaik paliekot 15 basketbolistēm, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pēc komandas divu nedēļu treniņiem vietas sastāvā uzteiktas Kintijai Kalniņai, Zanei Ozoliņai un Tatjanai Savickai. Izlase no 18. līdz 20.jūnijam Polijā piedalīsies pārbaudes spēļu turnīrā, sacenšoties ar Ukrainas, Polijas un Vācijas juniorēm. Uz šo turnīru dosies 14 basketbolistes.

"Beigusies treniņnometnes otrā nedēļa. Meitenēm nav viegli izturēt slodzes, tomēr pašatdeve ir augstā līmenī un, kas ļoti svarīgi, veidojas labs kolektīvs ar pozitīvu gaisotni," citēta valstsvienības galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka. "Vislielākā konkurence bija starp otrās un trešās pozīcijas spēlētājām. Izvēlēties nebija viegli. Uz Poliju var braukt 14 spēlētājas, vienu "lieko" nosaukšu pirmdien. Taču pēc komandas atgriešanās Rīgā atkal ierindā būs visas 15 spēlētājas."

Pašlaik vēl nav zināms, kurās jaunatnes izlasēs šovasar spēlēs Kate Krēsliņa un Kitija Laksa. Pašlaik viņas abas trenējas kopā ar pieaugušo valstsvienību, kas aizvada 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības.

"Kamēr viņu nav, citām spēlētājām būs iespēja parādīt, ko kura var izdarīt, kad laukumā jāuzņemas līderu loma," uzsver Ose-Hlebovicka. "Komandas taktikas ziņā daudz darbi vēl pusceļā. Polijas turnīrā pārbaudīsim iestrādes un novērtēsim, pie kā jāpiestrādā īpaši."
Pēc spēlēm Polijā komanda jūlija sākumā Tallinā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, kā arī spēkosies ar U-20 izlases meitenēm.

Latvijas U-18 meiteņu izlase vasarā būs vienīgā no sešām latviešu junioru izlasēm, kas nepiedalīsies spēcīgākajās A divīzijas sacensībās, bet B divīzijā cīnīsies par atgriešanos starp labākajām valstīm. Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs no 7. līdz 27.jūlijam notiks Rumānijā, un apakšgrupu sacensībās Latvija spēkosies vienā grupā ar Vācijas, Igaunijas un Īrijas juniorēm. Divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā: Anna Buša, Beāte Markāne, Kitija Štolce (visas - "Kolibri"/"47.vsk."), Kristiāna Rikveile, Sindija Kudule, Annija Einere, Paula Strautmane, Vineta Bīriņa, Anna Dreimane (visas - "TTT Juniores"), Anete Ozola, Linda Magone (abas - "Valmiera"), Ieva Spīgule, Kristīne Pekse (abas - bez kluba), Amanda Betlere (LSPA), Kitija Laksa ("TTT Rīga"), Kate Krēsliņa (RSU/"Merks"), Linda Skulme ("Ogre").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!