Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidroti visi izslēgšanas spēļu dalībnieki, pēdējās divas brīvās vietas iegūstot Ņūorleānas "Pelicans" un Bruklinas "Nets" komandām.

Asākā cīņa par pēdējo vietu "play-off" turnīrā izvērtās Rietumu konferencē starp "Pelicans" un Oklahomasitijas "Thunder". Trešdiena abas komandas izcīnīja uzvaras, "Pelicans" ar 108:103 uzvarot Sanantonio "Spurs", bet "Thunder" ar 138:113 pieveicot Minesotas "Timberwolves".

Sezonu "Pelicans" un "Thunder" noslēdza ar vienādu uzvaru un zaudējumu bilanci – 45-37, tomēr astoto vietu Rietumu konferencē izcīnīja Ņūorleānas komanda, kurai bija labāka savstarpējo spēļu bilance.

Savukārt Austrumu konferencē pēdējo brīvo vietu ieguva Bruklinas "Nets", kas pēdējā regulārā čempionāta spēlē ar 101:88 uzvarēja Orlando "Magic", sezonu noslēdzot ar bilanci 38-44. Tāda pati uzvaru un zaudējumu bilance bija Indianas "Pacers", kas trešdien ar 83:95 zaudēja Memfisas "Grizzlies", tomēr sliktāki rezultāti savstarpējās spēlēs neļāva "Pacers" iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā savā starpā spēkosies Atlantas "Hawks" un "Nets", Goldensteitas "Warriors" un "Pelicans", Klīvlendas "Cavaliers" un Bostonas "Celtics". Hjūstonas "Rockets" un Dalasas "Mavericks", Čikāgas "Bulls" un Milvoki "Bucks", Losandželosas "Clippers" un "Spurs", Toronto "Raptors" un Vašingtonas "Wizards", kā arī Portlendas "Trail Blazers" un "Grizzlies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!