Foto: Reuters/Scanpix
Vācietis Dirks Novickis no Dalasas "Mavericks" komandas otrdien kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) visu laiku rezultatīvāko ārpus ASV dzimušo spēlētāju.

Otrdienas spēlē, kurā "Mavericks" komanda savā laukumā ar 106:98 (14:32, 34:25, 30:15, 28:26) uzvarēja Sakramento "Kings" vienību, Novickis sasniedza karjeras laikā gūto 26 947 punktu robežu, kas līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņam ļāvis apsteigt Nigērijā dzimušo Hakīmu Oladžuvonu.

Tagad vācietis NBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem devīto vietu, bet viņam priekšā ir vienīgi ASV dzimuši basketbolisti.

Pašlaik 36 gadus vecais Novickis, kurš NBA aizvada savu 17.sezonu, ir otrais rezultatīvākais no pašlaik aktīvajiem līgas spēlētājiem. Viņu apsteidz vienīgi Kobe Braients, kurš līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem ceturto vietu.

Novickis, kurš visu savu NBA karjeru pārstāvējis "Mavericks" komandu, par līgas čempionu kļuva 2011.gadā. Oktobrī līgas klubu ģenerālmenedžeru balsojumā viņu atzina par NBA labāko ārzemju spēlētāju.

Vācietis 2007.gadā kļuva par sezonas vērtīgāko spēlētāju, bet četrus gadus vēlāk kļuva arī par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, kad Dalasas klubs tika kronēts par NBA čempionu.

Pašlaik Dalasas klubs ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!