Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" zvaigzne Dirks Novickis pēc pirmā savstarpējā dueļa slavēja latviešu basketbola talantu Kristapu Porziņģi no Ņujorkas "Knicks".

Jau vēstīts, ka Porziņģa 28 punkti pirmdien neglāba "Knicks" komandu no zaudējuma "Mavericks" komandai. Pēc spēles Dirks Novickis slavēja dalījās iespaidos par maču pret latvieti.

"Šodien viņš meta tālmetienus, realizēja metienus kustībā, īpaši viņu grūti bija nosegt, kad viņš spēlēja centra pozīcijā, jo viņš ar savu metienu ļoti izpleš savas komandas uzbrukumu," pēc mača Ziemeļamerikas medijiem sacīja Novickis.

Porziņģis bieži tiek salīdzināts tieši ar Novicki, un arī pats latvietis atzinis, ka daudz skatījies vācieša spēles.

"Tas ir pagodinājums, ka jaunie spēlētāji respektē manu spēli. Es Porziņģim vēlu tikai veiksmi, viņš var sasniegt augstas virsotnes. Ne tikai tāpēc, ka viņš ir labs, bet arī tāpēc, ka viņš dzīvo basketbolā, daudz strādā treniņos, nepieļauj, ka visa šī slava viņu ietekmē. Pēc spēles teicu, lai viņam veicas un lai turpina strādāt, tad viņam būs lieliska karjera," stāstīja Novickis.

"Es domāju, ka mūs abus var salīdzināt, taču viņš 20 gados ir priekšā tam, kāds es biju tajā vecumā. Es biju pārbijies spēlēt pret saviem elkiem. Man pirmā sezona bija smaga, bet viņš vidēji mačā gandrīz izceļas ar "double-double"," turpināja slavenais vācu basketbolists.

Pats Porziņģis esot izbaudījis duelēšanos pret Novicki: "Tas bija jautri. Es viņam pirmajā puslaikā ļāvu izdarīt pārāk daudz netraucētu metienu, kurus viņš, protams, realizēja. Tā man bija laba mācība. Es no viņa daudz esmu mācījies. Viņš nav pats atlētiskākais un ātrākais spēlētājs, bet viņš vienmēr atrod veidu, kā izdarīt labu metienu."

Lai arī Porziņģis aizvadīja ļoti labas spēles beigas, viņš nebija apmierināts ar to, ka komanda nespēja uzvarēt: "Mēs vēlu sākām atspēlēties. Nevaram tik slikti spēlēt pirmo puslaiku," sacīja latvietis.

Tāpat Latvijas basketbolists bija pagodināts, ka Novickis uzskata, ka Porziņģis ir labāks 20 gadu vecumā nekā viņš pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!