Foto: AFP/Scanpix

Bijusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lamārs Odoms piektdien pirmo reizi pēc incidenta, kad viņš otrdien tika atrasts bezsamaņā kādā bordelī, atguvis samaņu.

Kā vēsta ESPN, Odoms piektdien atvēris acis, taču vēl nav spējis kontaktēties ar cilvēkiem. Šobrīd spēlētājs saviem spēkiem spēj elpot caur skābekļa masku, taču viņš joprojām atrodas kritiskā stāvoklī.

Kad Odomam prasīts, vai viņš vēlas redzēt savu divus gadus veco bērnu, basketbolists devis apstiprinošu atbildi, lai gan nav skaidrs, vai viņš to pateicis pats, vai arī par to kaut kā signalizējis.

Komā Odoms atradās aptuveni trīs diennaktis.

Odoms slimnīcā nonāca otrdien, kad pēc pāris dienu uzdzīves kādā bordelī viņš tika atrasts bezsamaņā. Kā vēlāk pavēstīja policija, tā otrdien saņēmusi zvanu no diviem bordeļa darbiniekiem, kuri ziņojuši, ka kāds vīrietis lietojis kokaīnu un nokļuvis bezsamaņā.

Tāpat mediji vēstīja, ka 35 gadus vecais Odoms piedzīvojis nopietnus smadzeņu bojājumus un vismaz vienu sirdstrieku.

Pie Odoma slimnīcā atrodas arī viņa bijusī sieva, realitātes šovu zvaigzne Hloja Kardašjana. Tāpat viņu slimnīcā šonedēļ apciemoja NBA superzvaigzne Kobe Braients.

Odoms un Braients bija komandas biedri no 2004. līdz 2011.gadam, palīdzot Losandželosas "Lakers" 2009. un 2010.gadā triumfēt NBA čempionātā.

Pērn februārī Odoms pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) klubam Vitorijas "Laboral Kutxa", tomēr jau pēc mēneša traumas dēļ tika no sastāva atskaitīts. Savukārt jau aprīlī centās iekļūt talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa pašreiz pārstāvētajā Ņujorkas "Knicks" vienībā, taču neveiksmīgi.

Savas NBA karjeras laikā basketbolists spēlēja Dalasas "Mavericks", Maiami "Heat", "Lakers" un Losandželosas "Clippers" komandās, pēdējo no tām pārstāvot 2012./2013.gada sezonā.

NBA karjeras laikā basketbolists vidēji mačā guva 13,3 punktus un izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas. Tāpat Odoms 2010.gadā kopā ar ASV izlasi izcīnīja pasaules čempiona titulu.

Iepriekšējā gada laikā Odoms lielākoties izcēlies ārpus laukuma - viņš cīnījies ar alkohola atkarību un nesaskaņām ģimenes dzīvē.

Odoms un Kardašjana apprecējās 2009.gadā. Grezno ceremoniju demonstrēja Kardašjanu ģimenes realitātes šovā "Keeping Up With the Kardashians". Pārim bija atsevišķs realitātes šovs "Khloe & Lamar", kas tika izrādīts no 2011. līdz 2012.gadam.

Pāris paziņoja par šķiršanos 2013.gada nogalē. Laulība tika oficiāli šķirta šī gada jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!