Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sāpošas Ahilleja cīpslas dēļ svētdien nepiedalīsies Ņujorkas "Knicks" komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

Jau iepriekš tika prognozēts, ka Porziņģis izbraukuma duelī ar Toronto "Raptors" komandu, visticamāk, nespēlēs, bet pusotru stundu pirms spēles tas apstiprināts oficiāli. Cīņa sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika.

Kā izteicies "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, pēc atgriešanās Ņujorkā tiks vēlreiz izvērtēts Porziņģa veselības stāvoklis un lemts vai latvietis varēs piedalīties pirmdienas mačā.

Jau ziņots, ka Porziņģis ceturtdien sāpošas Ahilleja cīpslas dēļ izlaida savu ceturto maču šosezon, bet viņa pārstāvētā "Knicks" savā laukumā ar 104:89 uzvarēja Čikāgas "Bulls" komandu, svinot vien otro uzvaru pēdējos 11 mačos. Pēc šīs cīņas Hornačeks pauda, ka latvietis pamodies ar sāpošu Ahilleja cīpslu un trauma viņu ietekmējusi jau iepriekšējā cīņā. Jau tad tika pieļauts, ka viņš, visticamāk, izlaidīs nākamo dueli.

Pirmdien spēle, kurā "Knicks" uzņems Atlantas "Hawks" basketbolistus, sāksies jau plkst.20 pēc Latvijas laika. Knicks" komanda ar 18 uzvarām 40 spēlēs ieņem desmito pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā.

Porziņģis šosezon 36 mačos caurmērā iemetis 19,4 punktus un izcīnījis 7,5 atlēkušās bumbas, abos rādītājos būdams otrais labākais komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!