Foto: DELFI

Latvijas klubs "Ogre" otrdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā savā laukumā ar rezultātu 90:60 (21:17, 21:8, 18:24, 30:21) pārspēja Kazahstānas vienību Atirau "Barsi".

Ogrēnieši pamatus uzvarai ielika otrajā ceturtdaļā, kurā guva 21 punktu, bet pretiniekiem ļāva iemest tikai astoņus punktus.

Ogrēniešiem rezultatīvākais ar 18 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija komandas kapteinis Mārcis Vītols, 17 punktus iemeta Rihards Zēbergs, bet pa 12 punktiem sameta Jānis Pozņaks un Rinalds Sirsniņš.

Tikmēr pretiniekiem 27 punktus guva amerikānis Džons Teilors.

Ogrēnieši BBL sezonu iesāka ar diviem zaudējumiem, kam sekojušas piecas uzvaras, tajā skaitā arī iepriekšējā mačā, Ogres komandai ar 90:66 pārspējot TTU no Igaunijas. Ņemot vērā arī "Olybet" Latvijas Basketbola līgu (LBL), ogrēnieši uzvarējuši sešos mačos pēc kārtas un deviņos pēdējās desmit spēlēs.

Tikmēr "Barsi", kā ierasts, visus BBL mačus aizvada izbraukumā. Vienība līdz šim turnīrā guvusi vienu uzvaru, kad ar 88:79 negaidīti pārspēja Igaunijas vienību "Tartu Universitāte".

Abas komandas savā starpā spēkojās arī novembra sākumā, Ogres vienībai svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 96:51.

"Ogrei" šī bija šogad pēdējā spēle BBL, bet trešdien savus 2017. gada pēdējos mačus Baltijas līgā aizvadīs pārējās trīs Latvijas komandas "Jūrmala", "Valmiera"/ORDO un "Betsafe"/"Liepāja".

Turnīra B apakšgrupā vadībā ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir Artūra Ausēja pārstāvētā Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigždes", piecas uzvaras septiņos mačos guvusi "Tartu Universitāte" un "Ogre", kamēr divas uzvaras sešos dueļos iekrājusi "Valmiera"/ORDO un Igaunijas vienība TTU. Tikmēr divi panākumi septiņās cīņās ir "Kalev"/TLU komandai, bet Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi vienu uzvaru sešās cīņās.

Savukārt A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar pieciem panākumiem piecos mačos ir "Jūrmala", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko Prieņu-Birštonas "Vytautas". Tālāk "Šiauliai" komandai ir četras uzvaras sešās spēlēs, bet Māra Ziediņa pārstāvētā Raplas "AVIS Utilitas" guvusi četras uzvaras septiņās cīņās. Vēl divus panākumus sešos mačos iekrājusi Betsafe"/"Liepāja", divas uzvaras septiņās cīņās ir Igaunijas vienībai "Port of Parnu", bet Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu, zaudējusi visos sešos dueļos.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā BBL turnīrs nokļuva visas pasaules uzmanības lokā, jo "Vytautas" komandai nākamā gada sākumā pievienosies skandalozā Lavāra Bola jaunākie dēli Liandželo un Lamelo Boli, kuri spēļu praksi iegūs tieši šajās sacensībās.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!