Latvijas komanda "Ogre"/"Kumho Tyre" otrdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē ar rezultātu 91:102 (18:17, 20:27, 29:31, 24:27) viesos piekāpās turnīra līderei Pasvāles "Pieno žvaigždes", ko uzvarēja pirmajā aplī.

Trešās ceturtdaļas vidū ogrēnieši pietuvojās pretiniekiem līdz 51:54, tomēr mājinieki ātri vien panāca aptuveni desmit punktu pārsvaru, ko saglabāja līdz pat dueļa beigām.

Rezultatīvākais Ogres komandā ar 20 punktiem bija Kārlis Apsītis, bet pa 16 punktiem sameta Gints Antrops un Guntis Sīpoliņš.

Savukārt "Pieno žvaigždes" rindās ar 16 punktiem izcēlās Osvalds Olisevičs.

Ogrēnieši pēdējās piecās BBL spēlēs izcīnījuši tikai vienu uzvaru, tomēr novembra vidū sacensību debitanti savā laukumā ar 89:84 pārspēja "Pieno žvaigždes" komandu, kurai tas joprojām ir vienīgais zaudējums sacensībās šosezon.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) "Ogre"/"Kumho Tyre" vienībai 12 mačos gūtas četras uzvaras, tādējādi ieņemot priekšpēdējo vietu desmit komandu vidū. Tikmēr "Pieno žvaigždes" Lietuvas čempionātā ar septiņām uzvarām 16 spēlēs ieņem sesto vietu.

Līgas kopvērtējumā B apakšgrupā līdere ar astoņām uzvarām deviņos mačos ir "Pieno žvaigždes" komanda, kurai ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās seko "Jēkabpils". Trešajā pozīcijā esošajai Latvijas čempionei "Valmiera"/ORDO ir sešas uzvaras astoņās spēlēs, kamēr ar pieciem panākumiem desmit cīņās seko "Ogre"/"Kumho Tyre". Pie trim uzvarām astoņās spēlēs tikusi Tallinas TTU, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Savukārt A apakšgrupā pie sešām uzvarām astoņās spēlēs tikušas Raplas "Avis" un "Barons kvartāls", kamēr pieci panākumi astoņos mačos ir Ķēdaiņu "Nevežis" no Lietuvas. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir četras uzvaras, bet liepājniekiem ir par spēli mazāk. Abām Latvijas komandām ar diviem panākumiem seko "Port of Parnu", kamēr Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" cietis piecus zaudējumus piecās spēlēs.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!