Foto: facebook.com/bkjurmalafenikss

LETA. "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas trešdien zaudēja cerības iekļūt "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīrā, līdz ar to noskaidrojušās tās sešas vienības, kas cīnīsies par Latvijas čempionu titulu.

Izslēgšanas turnīrā iekļuvušas "Ventspils", "VEF Rīga", "Valmiera"/ORDO, "Jēkabpils", "Barons kvartāls" un "Liepāja"/"Triobet" komandas.

"Ogre"/"Kumho Tyre" trešdien savā laukumā ar rezultātu 89:91 (28:22, 20:32, 26:17, 15:20) piekāpās "Barons kvartāls" komandai.

Pamatlaika pēdējā minūtē rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 89:89, taču "Barons kvartāls" basketbolists Tailers Larsons piecas sekundes pirms finālsvilpes guva uzvaras grozu viesiem.

Ar 29 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm no rezervistu soliņa spēli sākušais Larsons bija "Barons kvartāls" rezultatīvākais basketbolists, 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas vēl vienam rezervistam Dāvim Rozītim, bet no starta piecinieka visražīgāk nospēlēja Deniss Krestiņins, kuram 13 punkti un septiņas bumbas zem groziem.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba Jāņa Pozņaka 24 punkti un astoņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

"Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti, uzvarot "Barons kvartāls" vienību, vēl būtu saglabājuši izredzes apsteigt savus šīs dienas pretiniekus vai "Liepāju"/"Triobet". Tikmēr rīdzinieki panākuma gadījumā var vēl pacīnīties par ceturto vietu kopvērtējumā.

Ogres un "Barons kvartāls" komandas šosezon tikušās četras reizes, trīs gadījumos uzvarot rīdziniekiem.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" savu skatītāju priekšā ar 71:88 (20:19, 21:22, 14:15, 16:32) piekāpās "Ventspilij".

Pēc trim nospēlētām ceturtdaļām "Ventspils" bija vadībā ar vienu punktu (56:55), bet trešajā ceturksnī kurzemnieki sameta 32 punktus, kamēr Jūrmalas basketbolisti divtik mazāk, līdz ar to uzvaru svinēja viesi.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem atzīmējās komandas kapteinis Kristaps Janičenoks, 15 punkti Villijam Dīnam, bet 14 punktus iemeta Māris Gulbis.

Savukārt laukuma saimniekiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Edmunds Elksnis.

Jūrmalnieki uzvaras gadījumā būtu saglabājuši izredzes iekļūt pirmajā sešiniekā, tomēr neveiksmes gadījumā bija jāpaļaujas uz "Barons kvartāls" basketbolistu zaudējumiem visās atlikušajās cīņās, taču rīdzinieki trešdien guva uzvaru.

Šosezon visās četrās savstarpējās spēlēs uzvaras guvuši "Ventspils" basketbolisti.

LBL kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 26 uzvarām 29 mačos ir "Ventspils" komanda, kas zemāk vairs nevar nokrist. Tai ar 12 uzvarām 16 spēlēs seko "VEF Rīga", bet trešā ar 19 uzvarām 29 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 16 uzvarām 29 mačos seko "Jēkabpils", piektā ar 15 uzvarām 29 spēlēs ir "Barons kvartāls", bet sešinieku ar 15 panākumiem 30 mačos noslēdz Liepāja"/"Triobet".

Septītajā un astotajā vietā ar 12 uzvarām 30 mačos seko "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Jūrmala"/"Fēnikss", bet turnīra tabulu noslēdz "Latvijas Universitāte", kas izcīnījusi piecas uzvaras 30 mačos un "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs panākumus 18 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!