Foto: BK Ogre

"Ogres" komanda sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā savā laukumā ar 87:70 (17:9, 31:25, 22:10, 17:26) pārspēja vienu no čempionāta vājākajām vienībām "Latvijas Universitāte" (LU).

Ogres vienības labā 22 punktus iemeta Jānis Pozņaks, bet 15 punkti Rihardam Zēbergam. Savukārt LU rindās ar 25 punktiem izcēlās Linards Jaunzems, kamēr 12 punktus pievienoja Renārs Birkāns.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm "Ogre" ņēma vadību savās rokās, bet pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar 14 punktu pārsvaru (48:34). Savukārt otrā puslaika ievadā ogrēnieši savu pārsvaru palielināja vēl vairāk, trešā ceturkšņa izskaņā pēc Kristapa Dārgā soda metiena vadībai sasniedzot jau 26 punktus (70:44).

Noslēdzošajās desmit minūtēs LU deficītu gan manāmi samazināja, tomēr reāli cīņā par uzvaru neiesaistījās.

Ogrēniešiem gadu mijā LBL bija četru zaudējumu sērija, kas tika pārtraukta pirms nedēļas, viesos ar rezultātu 101:80 pārspējot "Valmieru"/ORDO. Tiesa, pēdējā nedēļa ogrēniešiem nav bijusi veiksmīga, jo komandai kādu laiku nāksies iztikt bez traumu guvušajiem Jāņa Antropa un Gunta Sīpoliņa. Smagāks savainojums ir Antropam, kuram konstatēts vēdera sienas iekšējā slīpā muskuļa daļējs plīsums, tāpēc basketbolists nevarēs spēlēt piecas līdz sešas nedēļas, kamēr Sīpoliņam muguras trauma liegs spēlēt apmēram divas nedēļas.

Antrops un Sīpoliņš trešdien jau izlaida Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionāta spēli, kurā "Ogre" viesos ar rezultātu 84:91 zaudēja latvieša Artūra Ausēja pārstāvētajai Pasvāles "Pieno žvaigždes". Šo maču ogrēnieši aizvadīja tikai deviņu basketbolistu sastāvā.

Tikmēr LU pagājušajā svētdienā savā laukumā ar 78:70 pārspēja "Betsafe/Liepāja" komandu, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Šosezon iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs arī uzvarēja "Ogres" klubs (81:71 un 95:64).

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 15 uzvaras 15 mačos, kam ar 11 panākumiem 13 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 15 mačos ir "Jūrmala", bet ceturtā ar 11 panākumiem 17 cīņās ir "Ogre".

Tālāk ar piecām uzvarām 14 spēlēs seko "Betsafe/Liepāja", bet sesto pozīciju ieņem "Jēkabpils", kas tikusi pie piecām uzvarām 17 dueļos.

Pirmajam sešiniekam ar četrām uzvarām 17 spēlēs seko "Latvijas Universitāte", divas uzvaras deviņos mačos ir "Valka/Valga" rēķinā, bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 17 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!