Foto: BK "Jēkabpils"

Vicelīdere "Ogre" sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 73:65 (12:18, 26:14, 17:14, 18:19) uzvarēja pastarīti "Jēkabpili"

"Ogres" labā 22 punktus iemeta iepriekš vairākas sezonas tieši Jēkabpilī aizvadījušais Rinalds Sirsniņš, bet 11 punktus pievienoja Gints Antrops. Savukārt "Jēkabpils" sastāvā ar 15 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Jurijs Aleksejevs, kamēr 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas Artūram Vītiņam.

Lai arī "Ogre" spēli iesāka ar 6:2 izrāvienu, mača sākumā iniciatīva piederēja mājiniekiem "Jēkabpils" basketbolistiem, kuri pirmo ceturtdaļu noslēdza ar sešu punktu vadību (18:12), turklāt Kristapa Kanberga tālmetiens pašā otrā ceturkšņa sākumā ļāva panākt jau 21:12. Pēcāk Ogres vienība gan pamodās un izlīdzināja spēles gaitu. Pirmā puslaika izskaņā viesi arī pārņēma vadību, kas lielajā pārtraukumā ļāva doties ar sešu punktu vadību (38:32).

Otrā puslaika ievadā vēl bija vērojama intriģējoša cīņa, bet trešās un ceturtdaļas mijā "Ogre" veica 19:3 izrāvienu, kas turpinājumā lielā mērā arī izšķīra spēles likteni. Lai gan "Jēkabpils" vēl prata pietuvoties, nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru tai neizdevās.

Šīs vienības savā starpā tikās arī sezonas ievadā, kad 30. septembrī "Ogre" savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 76:52.

"Ogre" vienība starpsezonā ir labi pastiprinājusies un aizvada atzīstamu sezonu, piedevām tuvākajā laikā komandai varēs palīdzēt Kristaps Dārgais, kurš šosezon vēl nav spēlējis, bet tagad pēc smagas traumas var atsākt pilna kontakta treniņus.

Ogrēniešiem šobrīd ir piecu uzvaru sērija, no kuriem divi panākumi gan gūti Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionātā. Tikmēr LBL "Ogre" šosezon zaudējusi tikai "Jūrmalai" un pirms mēneša negaidīti arī "Valmiera"/ORDO vienībai.

Savukārt "Jēkabpils" komandai tieši pretēji šosezon ir ļoti smaga sezona. Šobrīd komanda ir jau septiņu zaudējumu sērijā, iepriekšējo neveiksmi piedzīvojot trešdien, kad mājās ar 61:86 kapitulēja valsts čempionei "VEF Rīga". Zīmīgi, ka šajā spēlē jēkabpiliešiem laukumā devās tikai septiņi spēlētāji, savukārt rezultatīvākais mājiniekiem bija lietuvietis Dominiks Domarks, kuru divkārtējā valsts čempionāta bronzas medaļniece piesaistīja vien otrdien.

"Jēkabpils" šosezon ir uzvarējusi tikai "Betsafe/Liepāja" un "Latvijas Universitāte" komandas.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 11 uzvaras 11 mačos. Ar deviņām uzvarām seko "Ogre", seši panākumi astoņās mačos ir "VEF Rīga" basketbolistiem, kamēr astoņi panākumi 11 cīņās ir "Jūrmalai".

Pirmajam četriniekam ar četrām uzvarām 10 spēlēs seko "Betsafe/Liepāja", kamēr "Latvijas Universitātei" un "Valmiera"/ORDO komandām ir pa trim uzvarām 12 mačos, bet "Valka/Valga" rēķinā ir divi panākumi astoņos mačos. Savukārt turnīra tabulu ar diviem panākumiem 13 dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!