Foto: facebook.com/bkogre

Ceturto uzvaru četrās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs trešdien guva "Ogres" komanda, kas ar rezultātu 81:71 (19:20, 18:24, 19:15, 25:12) mājās salauza "Latvijas Universitātes" (LU) pretestību un kopvērtējumā turpina turēties līdzi "Ventspils" vienībai.

Vēl pēc trešās ceturtdaļas ogrēnieši atradās iedzinējos ar 56:59, tomēr ceturtajā spēles daļā gandrīz līdz vidum noturēja pretiniekus bez punktiem, panākot jau 69:59, turpinājumā droši noturot iegūto pārsvaru.

Uzvarētājiem pa 18 punktiem iemeta Mārcis Vītols un Jānis Pozņaks, kuram bija arī deviņas atlēkušās bumbas, kamēr ar 16 punktiem izcēlās Guntis Sīpoliņš.

Tikmēr studentiem ar 18 punktiem atzīmējās Linards Jaunzems, bet 16 punktus savāca Pēteris Rēķis.

Jau ziņots, ka vēl vienā mačā trešdien "Valka"/"Valga" komanda viesos ar 70:60 (16:15, 22:13, 16:17, 16:15) uzvarēja "Jēkabpili", tiekot pie pirmā panākuma turnīrā, kamēr jēkabpilieši cieta trešo neveiksmi tikpat mačos.

Uzvarētājiem teicamu spēli aizvadīja Roberts Freimanis, kurš guva 21 punktu un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr Kristaps Miglinieks iemeta 13, bet Edgars Lasenbergs - 12 punktus.

Tikmēr "Jēkabpils" komandā komandas kapteinis Oskars Virsis izcēlās ar 15 punktiem, bet Jurijs Aleksejevs pievienoja 12 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

"Valka"/"Valga" uzvaras pamatus ielika pirmā puslaika izskaņā, kurā veica 11 punktu izrāvienu, panākot 38:28 savā labā. Spēles otrajā pusē mājinieki vairākas reizes samazināja rezultāta starpību līdz trim punktiem, tomēr vadības grožus pierobežu pilsētu komandas spēlētāji neatdeva, beigās gūstot itin drošu uzvaru.

LBL kopvērtējumā tagad līderēm "Ventspils" un "Ogres" ir pa četrām uzvarām četros mačos, bet tām ar vienu uzvaru divās cīņās seko "VEF Rīga", "Jūrmala", "Valka"/"Valga" un "Betsafe"/"Liepāja".

Vēl LU komandai ir viens panākums trijās cīņās, "Jēkabpils" un "Valmiera"/ORDO joprojām ir bez uzvarām, zaudējot attiecīgi trijos un četros mačos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startēs arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!