Foto: LETA

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunajā sezonā Latvijas Basketbola savienība (LBS) sadarbībā ar citām valstīm nopietni cīnīsies pret spēļu rezultātu sarunāšanu, preses konferencē pirms jaunās sezonas pastāstīja Latvijas basketbola līgu direktore Lāsma Zandere.

Kā atklāja Zandere, Latvija sadarbosies ar Lietuvu, Igauniju, Somiju un Zviedriju, lai izskaustu sarunātās spēles.

"Mums jaunajā sezonā būs liels projekts pret spēļu rezultātu sarunāšanu. Notiks izglītojoši semināri basketbola sabiedrībai, bet nopietnākais process būs spēļu monitorings. Tiks pārbaudīta katra šo piecu valstu augstākās divīzijas spēle," skaidroja Zandere. "Tas viss notiks sadarbībā ar totalizatoru likmju monitoringa kompāniju "Federbet", kas sadarbojas ar daudziem uzņēmumiem šajā jomā. Pirms un pēc katras spēles saņemsim īpašu ziņojumu par spēļu sarunāšanas riska nopietnību."

Tāpat Zandere pastāstīja, ka jaunajā sezonā līgā izmantos jauna dizaina "Molten" bumbas ar LBL identitāti. Tomēr vēl svarīgāks jaunums ir tas, ka LBL vadība strādā pie tā, lai izveidotu jaunu ceļojošo čempionu kausu, bet iepriekšējais kauss tagad būs apskatāms basketbola muzejā.

Savukārt LBS prezidents Valdis Voins pastāstīja, ka "Olybet" LBL tagad trīs sezonas droši varēs domāt par savu attīstību, jo tieši uz tik ilgu laiku noslēgti līgumu ar sadarbības partneriem "Olybet" un "Lattelecom". Tāpat basketbola čempionātu turpinās atbalstīt "Ramirent" un "Škoda".

"Par piesaistītajiem līdzekļiem cenšamies veicināt basketbola attīstību un palīdzēt klubiem," skaidroja Voins. "Valmiera pagājušajā sezonā pierādīja, ka arī citas komandas var cīnīties par čempiona titulu, bet flagmaņi "VEF Rīga" un "Ventspils" mēģinās atgriezties virsotnē. Arī pārējās komandas mēģinās pierādīt, ka spēj cīnīties par vadošajām pozīcijām. Prieks, ka "Valkas/Valgas" projekts dod rezultātus basketbola attīstībai, jo tur izveidota arī jauniešu basketbola komanda."

Nākamajā sezonā "Olybet" LBL spēles varēs vērot "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4sport TV", kā arī interneta resursā "Shortcut", kas nodrošinās, ka spēles varēs vērot visās platformās.

LBL ģenerālsponsors "Olybet" ir pagodināti dot savu ieguldījumu Latvijas basketbolam, jo uzņēmums ar LBS sadarbojas jau trīs gadus. Tā kā sadarbība līdz šim bijusi veiksmīga, tad pieņemt lēmumu par sadarbošanos nebija grūti, atklāja Gints Pakārklis, "OlyBet Sports Bar" pārstāvis.

26. "Olybet" LBL sezona sāksies 28. septembrī Saldū, kur spēkosies "VEF Rīga" un "Liepāja/Triobet" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!