Foto: AP/Scanpix

No ULEB Eirolīgas turnīra piektdien izstājās iepriekšējo divu gadu sacensību čempioni Pireju "Olympiacos", Grieķijas kluba basketbolistiem ceturtdaļfinālā piekāpjoties pērnā gada turnīra finālistiem Madrides "Real" no Spānijas.

Madridē aizvadītajā spēlē mājinieki bija pārāki ar 83:69 (18:12, 22:22, 19:18, 24:17), kas ļāva sērijā līdz trim uzvarām būt pārākiem ar 3-2. "Real" komanda līdz finālčetrinieka turnīram tikusi trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva Serhio Ļuļs, bet pa 15 punktiem iekrāja Felipe Rejess un Rūdijs Fernandess. Savukārt viesu rindās ar 19 punktiem izcēlās Vasilis Spanulis.

Turnīra pusfinālā "Real" tiksies ar saviem principiālajiem konkurentiem "Barcelona" no Spānijas, kas savā ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" komandu no Turcijas.

Tāpat finālčetrinieka turnīru piektdien sasniedza Krievijas klubs Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 74:44 (18:10, 17:11, 19:12, 20:11) sagrāva Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos" un sērijā līdz trim uzvarām triumfēja ar 3-2. Maskavas klubs labāko četru komandu pulkā pēdējos 12 gados iekļuvis 11 reizes.

Saša Kauns mājinieku labā guva 18 punktus, bet "Panathinaikos" rindās ar 11 punktiem atzīmējās amerikānis Džeimss Džists.

CSKA basketbolistu pretinieki pusfinālā būs Telavivas "Maccabi Electra" no Izraēlas, kas pirms tam ceturtdaļfinālā ar 3-1 uzvarēja Itālijas klubu Milānas "EA7 Emporio Armani".

Par ceturtdaļfināla piektās spēļu kārtas vērtīgāko basketbolistu kļuva Kauns, kurš 18 gūtajiem punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas un divus bloķētus metienus, tiekot pie 29 efektivitātes koeficienta punktiem.

Otrajā vietā ar 24 efektivitātes koeficienta punktiem ierindojās Ļuļs, bet par punktu mazāk iekrāja Viktors Hrjapa no CSKA komandas, kurš izcēlās ar desmit punktiem, sešām bumbām zem groziem, piecām rezultatīvām piespēlēm un trim bloķētiem metieniem. Savukārt pa 21 efektivitātes koeficienta punktam iekrāja ASV dzimušais beļģu basketbolists Mets Lojeskis no "Olympiacos" komandas un Rejess.

Finālturnīrs maija vidū tiks aizvadīts Milānā.

Kā ziņots, turnīra otro posmu jeb "Top 16" sacensības nepārvarēja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan" un Kaspara Vecvagara pārstāvētais Lietuvas spēcīgākais klubs Kauņas "Žalgiris". Savukārt pirmajā posmā no turnīra izstājās Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Ukrainas čempione Kijevas "Budiveļņik", kurā galvenais treneris ir Ainars Bagatskis.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!