Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim ir jānostiprina cīpslu izturība, laikrakstam "New York Post" izteicies viens no vadošajiem kāju un ceļgalu traumu ekspertiem.

Porziņģis trešdien izlaida trešo spēli pēc kārtas, bet "Knicks" dramatiskā cīņā ar 104:105 zaudēja Milvoki "Bucks". Kā informēja "Knicks", Porziņģis spēli izlaida Ahilleja problēmu dēļ.

Čikāgā bāzētās Ziemeļrietumu Memoriālās slimnīcas ārsts Anišs Kadakia uzskata, ka "Knicks" treneriem vajag samazināt Porziņģa spēles laiku un iziet speciālu programmu, lai stiprinātu cīpslas. Tomēr viens no vadošajiem Ziemeļamerikas ortopēdijas speciālistiem mierina pesimistus un apgalvo, ka Porziņģis ir par jaunu un viņam nevar būt hronisks Ahilleja cīpslas iekaisums. Šādā gadījumā būtu liels risks iedzīvoties Ahilleja cīpslas savainojumā, kas varētu apdraudēt veiksmīga basketbolista karjeras turpinājumu.

"Labi zināms, ka daudz garākiem cilvēkiem ir liela slodze uz kāju cīpslām, jo lielais augums automātiski vairāk noslogo cīpslas. Ahilleja cīpsla šajā gadījumā ir ļoti svarīga, jo tai ir jāatbalsta viss ķermeņa svars," saka Kadakia. Profesors bilst, ka Porziņģim, ņemot vērā viņa fiziskās īpašības, ir daudz lielāka iespēja iedzīvoties Ahilleja cīpslas iekaisumā, nekā tā ir citiem NBA spēlētājiem.

Pats basketbolists iepriekš izteicies, ka līdz šim basketbolista karjerā nebija saskāries ar Ahilleja cīpslas problēmu, bet pirmo reizi sāpes izjutis Ziemassvētkos spēlē pret Bostonas "Celtics". Lai gan sāpes nerimās, latvietis aizvadīja vēl vairākas spēles, bet pirmo maču Porziņģis šajā sezonā izlaida tikai 2016. gada pēdējā dienā, kad "Knicks" Hjūstonā ar 122:129 zaudēja "Rockets". Latvietis pēc tam izlaidis vēl divas spēles un pagaidām oficiāli nav zināms, kad viņš varētu atgriezties laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!