Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Latvijas Universitāte" (LU) galvenā trenera asistenti kļuvusi Ilze Ose-Hlebovicka, kļūstot par pirmo sieviešu treneri čempionāta vēsturē, vēsta komanda.

LU galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis pērnā gada rudenī debitēja kā Latvijas nacionālās sieviešu izlases treneris, savukārt decembra vidū tika apstiprināts Latvijas U-16 izlases galvenā trenera amatā. Visockim-Rubenim šoreiz prioritāte būs darbs Latvijas valstsvienību labā, līdz ar to viņa pienākumus uz laiku pildīs ilggadējais asistents Gunārs Gailītis. Gailītim darbā ar studentu basketbolistiem palīdzēs LU sieviešu komandas galvenā trenere Ose-Hlebovicka.

Ilze Ose-Hlebovicka LU sieviešu komandas galvenās treneres amatā oficiālā spēlē debitēja 2014.gada rudenī. Treneres karjerā speciālistei ir arī vērums spilgtu mirkļu, kā, piemēram, izcīnītā Latvijas Sieviešu basketbola līgas zelta medaļa 2012.gadā, vadot SK ''Cēsis'' un 2014.gada vasarā izcīnītā bronzas medaļa Eiropas U-20 B divīzijas čempionātā.

''Protams, uzaicinājums jeb pareizāk lūgums palīdzēt Artūra Visocka-Rubeņa prombūtnes laikā vīriešu komandai man bija liels pārsteigums. Domāju, ka kolēģi mani izjoko," LU komandas preses pārstāvjiem sacīja Ose-Hlebovicka. "Man tas viennozīmīgi ir liels pagodinājums, ka vīriešu komandas treneri par palīgu spēlēs ir izraudzījušies tieši mani. Galu galā basketbols ir viens - nav vīriešu vai sieviešu -, ir tikai ātrāks, atlētiskāks vai mazliet lēnāks un graciozāks. Tas noteikti būs izaicinājums un neatsverama pieredze. Mani pienākumi ir tādi paši kā lielākajai daļai treneru asistentu - spēles analīze, kā arī konstruktīvs un noderīgs padoms spēles laikā.''

Ose-Hlebovicka savas spēlētājas karjeras laikā ir pārstāvējusi tādu valstu klubus kā Latvija, Lietuva, Polija, Spānija, Itālija, Vācija un Somija, par čempioni kļūstot Latvijas un Polijas čempionātos. Ose-Hlebovicka ar 103 spēlēm ir viena no tām spēlētājām, kuras aizvadījušas vairāk nekā simts spēļu Latvijas valstsvienībā. Ilze izlasē FIBA sacensībās spēlēja no 1995. līdz 2007. gadam, piedalījās sešos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros un trīs reizes palīdzēja valstsvienībai kvalificēties finālturnīram (Polija 1999, Turcija 2005, Itālija 2007), pēdējā no tiem izcīnot augsto 4.vietu Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!