Foto: AFP/Scanpix
Par seškārtējiem ULEB Eirolīgas čempioniem svētdien Barselonā kļuva grieķu kluba "Panathinaikos" basketbolisti, kuri sev spēcīgākā Eiropas kluba godu atguva pēc gada pārtraukuma.

Finālā "Panathinaikos" spraigā cīņā ar 78:70 pieveica Telavivas "Maccabi Electra". Lai gan lielāko daļu mača "Panathinaikos" bija vadībā, "Maccabi Elestra" basketbolisti spēles beigās radīja intrigu. Izraēlas klubs no 57:69 panāca 64:69, tomēr beigās "Panathinaikos" nosargāja uzvaru.

Finālturnīra vērtīgākā spēlētāja balvu otro reizi karjerā saņēma "Panathinaikos" basketbolists Dimitris Diamantidis, kurš guva 16 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētājiem Maiks batiste guva 18 punktus, Drū Nikolass – 14 punktus, bet Romians Sato – 13 punktus. "Maccabi Electra" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Čaks Eidsons, 14 punktus guva Deivids Blū, bet pa 12 punktiem – Džeremijs Pargo un Liors Elijahu.

Šis bija astotais Eiropas čempionu tituls "Panathinaikos" galvenajam trenerim Zeļko Obradovičam, kurš ir tituliem bagātākais treneris Eiropas klubu turnīru vēsturē. Savukārt "Panathinaikos" tagad titulu ziņā atpaliek tikai no "Real Madrid".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!