Foto: Publicitātes foto

Basketbola kluba "Jēkabpils" galvenā trenera amatu nākamās divas sezonas ieņems Rūdolfs Rozītis, kurš 2014./2015. gada sezonā, būdams tobrīd galvenā trenera Edmunda Valeiko asistents, palīdzēja jēkabpiliešiem izcīnīt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļas, vēsta komanda.

Jēkabpils neturpinās sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Igoru Miglinieku.

No 2010. līdz 2014. gadam Rozītis bija "Latvijas Universitātes" sieviešu komandas galvenais treneris, 2013. gadā trenēja Latvijas sieviešu U-18 izlasi. 2014./2015. gada sezonu pavadīja Jēkabpilī, bet pagājušajā sezonāpildīja "Barons/LDz" galvenā trenera Agra Galvanovska asistenta pienākumus.

"Pieņemt lēmumu nebija viegli, jo tas manā karjerā bija pirmais piedāvājums kļūt par galveno treneri vīriešu komandai. No otras puses – tas, ka piedāvājums nāca tieši no "Jēkabpils" komandas, atviegloja lēmuma pieņemšanu. No "Jēkabpils" es aizgāju ar ļoti pozitīvām domām, un jau biju cerējis, ka es te atgriezīšos. Un sanāca pavisam patīkami – atgriezties kā galvenajam trenerim. Paldies kluba vadībai, ka viņi man uzticas!" par jauno amatu gandarīts ir Rozītis.

Jautāts par nākamās sezonas komandu, treneris uzsver, ka galvenā doma ir veidot ilgtspējīgu sastāvu: "Radīt ilglaicību, meklēt spēlētājus, kas varētu spēlēt Jēkabpilī ilgāku laiku. Tas nenozīmē, ka tiks meklēti tikai gados jauni spēlētāji, komanda būs konkurētspējīga, un noteikti paliks spēlētāji arī no iepriekšējās sezonas. Vēlos komandu, kas cīnās par uzvaru katrā spēlē. Lai komanda ir pilsētas un līdzjutēju iedvesmas un motivācijas avots!"

Kopš BK "Jēkabpils" dibināšanas 2012. gadā komanda ir izcīnījusi divas Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļas, bet 2015./2016. gada sezonu "lūši" noslēdza septītajā vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Šobrīd klubs ir uzsācis aktīvu komandas sastāva komplektēšanu gaidāmajai 2016./2017. gada basketbola sezonai un drīzumā ziņos par jauniem papildinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!