Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") aptaujā par aizvadītā gada labāko Eiropas jauno spēlētāju trešo reizi pēc kārtas atzīts spānis Rikijs Ruvio.

1,90 metrus garais aizsargs pagājušajā gadā kopā ar Spānijas nacionālo valstsvienību piedalījās Eiropas čempionātā Polijā, palīdzot spāņiem pirmo reizi kļūt par Eiropas čempioniem. Savukārt 2008.gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs Ruvio kopā ar Spānijas izlase izcīnīja sudraba medaļu.

Eiropas čempionātā Ruvio vidēji ik mačā guva 5,9 punktus, izdarīja 3,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja arī 2,2 atlēkušas bumbas.

Aizvadītā gada jūnijā Ruvio piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju drafta ceremonijā, kur viņu ar kopējo piekto numuru izvēlējas Minesotas "Timberwolves" vienība. Tomēr Ruvio izvēlējās palikt Spānijā, parakstot līgumu ar Barselonas klubu "Regal".

Balsojumā par labāko Eiropas jauno spēlētāju Ruvio apsteidza serbu Milanu Mačvanu un Janu Veseliju no Čehijas.

Piektdien "FIBA Europe" paziņos aizvadītā gada labāko basketbolisti, bet 15.februārī nosauks labāko Eiropas basketbolistu. Uz labākās basketbolistes titulu pretendē arī 2005.gada labākā Eiropas jaunā basketboliste un 2007.gada basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

Kā ziņots, par aizvadītā gada labāko Eiropas jauno basketbolisti pirmdien tika atzīta spāniete Alva Torrensa, kura apsteidza zviedrieti Luīsi Halvarsoni un Jeļenu Milovanoviču no Serbijas. Savukārt 2008.gada labākā Eiropas jaunā basketboliste lietuviete Gintare Petronīte šogad aptaujā palika ceturtajā vietā.

Aptaujai bija izvirzītas arī latvietes Elīna Babkina un Sabīne Niedola, bet labāko četriniekā viņas neiekļuva.

Niedola labākās jaunās basketbolistes titulam bija izvirzīta otro gadu pēc kārtas. 2008.gadā viņa ieņēma septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!