Spānijas čempionvienība un viens no spēcīgākajiem Eiropas klubiem Valensijas "Ros Casares" vēlas iegādāties Latvijas izlases basketbolisti Aneti Jēkabsoni-Žogotu, kurai uz sezonu vēl ir spēkā līgums ar Krievijas klubu Maskavas "Dinamo".

Kā vēsta Spānijas mediji, tāpat "Ros Casares" vēlētos iegūt krievieti Ilonu Korstinu, kas pārstāv Maskavas CSKA komandu un polieti Agņešku Bibržicku no Jekaterinburgas UGMK vienības, tomēr saraksta augšgalā esot tieši Jēkabsone-Žogota.

"Ros Casares" vēlas pastiprināt spēli ārējā līnijā un vienība uzskata, ka to vislabāk varētu palīdzēt izdarīt tieši latviete, kas tika atzīta par 2007.gada Eiropas labāko basketbolisti, bet pagājušajā gadā šajā aptaujā ieņēma otro vietu.

Pati Jēkabsone-Žogota jau vairākkārt izteikusies, ka nevēlas atgriezties "Dinamo" rindās, kur aizvadījusi jau trīs sezonas.

"Sezonas izskaņa neizdevās tik laba, kā vēlētos, īpaši pēdējā spēle, un nezinu, vai vēlētos Krievijā atgriezties. Līgums ar Maskavas "Dinamo" komandu man ir spēkā vēl uz nākamo sezonu, bet nezinu, vai komandā atgriezīšos," latviete izteicās aprīlī neilgi pēc sezonas beigām, kur šosezon palīdzēja Maskavas klubam izcīnīt ceturto vietu.

Svētdien Latvijā sāksies Eiropas čempionāts, bet jau uzreiz pēc tā Jēkabsone-Žogota dosies uz ASV, lai aizvadītu savu pirmo Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) sezonu Konektikutas "Sun" kluba sastāvā.

"Ros Casares" komanda šosezon otro reizi pēc kārtas uzvarēja Spānijas čempionātā, bet FIBA Eirolīgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 1-2 atzina pēdējo divu gadu čempionvienības Maskavas apgabala "Spartak" pārākumu.

Spānijas čempionāta finālā šogad "Ros Casares" tikās ar Guntas Baško pārstāvēto Salamankas "Perfumerias Avenida", izcīnot uzvaru sērijā ar 2-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!