Foto: F64

Par Latvijas gada labākajiem basketbolistiem atzīti Zane Tamane un Dairis Bertāns, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Balvu ieguvēji noskaidroti, ņemot vērā četru grupu viedokļus - līdzjutēju, Latvijas Basketbola savienības valdes, Treneru komisijas un par basketbolu rakstošo un runājošo žurnālistu balsojumu rezultātus.

Sieviešu konkurencē uzvarētāja noskaidrojās lielā vienprātībā - trijās kategorijās (LBS valde, LBS Treneru padome un mediji) pārliecinoši uzvarēja centra spēlētāja Zane Tamane, kura pagājušajā sezonā Stambulas "Fenerbahce" sastāvā veiksmīgi spēlēja Eirolīgā un kļuva par Turcijas čempioni, vasarā bija viena no Latvijas valstsvienības līderēm veiksmīgi aizvadītajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā un kopš 2012.gada rudens pārstāv Eirolīgā spēlējošo Krievijas komandu Orenburgas "Nadezhda".

Vīriešu konkurencē Dairim Bertānam un Jānim Blūmam bija vienāda vietu summa un spēkā stājās nolikuma punkts, ka šādā situācijā izšķiroša nozīme ir LBS valdes balsojuma rezultātam. Rezultātā par Gada basketbolistu kļuvis Dairis Bertāns, kurš aizvadītajā gadā pirms mediķu prognozētā termiņa atgriezās ierindā pēc smaga potītes savainojuma un kļuva par vīriešu valstsvienības rezultatīvāko spēlētāju Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī izvirzījies par vienu no "VEF Rīga" komandas līderiem Eiropas kausa izcīņā un VTB Vienotās līgas turnīrā.

"Apsveicu uzvarētājus, kuri kļuva par labākajiem spraigā un līdzvērtīgā konkurencē. Balsotājiem izšķirties nebija viegli, bet tās bija patīkamas grūtības, jo apliecina, ka mums ir daudz labu spēlētāju. Kopumā 2012.gads bijis veiksmīgs gan Latvijas basketbola galvenajām komandām - abām valstsvienībām, gan daudziem spēlētājiem, teica LBS prezidents Valdis Voins. "Pieredzējušie apstiprinājuši savu meistarību, daudzi jaunie spēruši soli uz priekšu savā karjerā. Ar optimismu un apņēmību gaidām 2013.gadu, kurā mūsu vienības gaida svarīgi starti Eiropas čempionātu finālturnīros. Tā būs gan barga pārbaude, gan jauna iespēja iemirdzēties jaunām un jau bālēt sākušām zvaigznēm. Novēlu visiem nākamajā gadā izmantot savas izdevības."

Jau ziņots, ka Latvijas Basketbola savienība iedibinājusi Gada balvu tradīciju, 2012.gadā izraugoties laureātus divās nominācijās - Gada spēlētāja un Gada spēlētājs.

2013.gadā, kad LBS svinēs 90 gadu jubileju, balvas plānots piešķirt desmit nominācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!