Foto: AFP/Scanpix
Pēc klubu īpašnieku balsojuma otrdien oficiāli apstiprināta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Filadelfijas "76ers" pārdošana.

NBA klubu īpašnieki balsojumā par "76ers" pārdošanu vienbalsīgi atzinuši darījumu par notikušu.

Tagad klubu pārvaldīs investoru grupa, kuru vada Ņujorkas miljardieris Džošua Heriss, biznesmenis Deivids Blicers, populārais mūziķis un aktieris Vils Smits, kurš ir dzimis Filadelfijā, kā arī viņa sieva aktrise Džada Pinketa Smita.

"Heriss un Blicers klubā iesaistās ar milzu biznesa projektu pieredzi kabatā, kas klubam nāks tikai par labu, attīstoties gan profesionāli, gan ārpus basketbola laukuma," izteicies līgas komisārs Deivids Sterns.

Iepriekšējos 15 gadus klubs piederēja kompānijai "Comcast Spectacor", kas pārvalda arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers" un spēļu arēnu, kurā notiek abu klubu cīņas.

Lai arī darījuma kopējā summa netiek atklāta, ietekmīgais žurnāls "Forbes" klubu šī gada sākumā novērtējis 330 miljonu dolāru (169 miljonu latu) apmērā, kas "76ers" padara par 17.vērtīgāko klubu starp visām 30 līgas vienībām.

"76ers" kluba pastāvēšanas laikā trīs reizes kļuvis par NBA čempionu, pēdējo reizi izslēgšanas spēļu turnīrā triumfējot 1983.gadā, taču pēdējos gados vienība startē nesekmīgi. Pēdējo regulāro čempionātu ar pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci vienība aizvadīja 2004./2005.gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!