Foto: DELFI

Jau otro gadu pēc kārtas par Eiropas labāko basketbolistu trešdien nosaukts Francijas izlases līderis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" zvaigzne Tonijs Pārkers, informē Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Pārkers triumfēja ekspertu un līdzjutēju balsojuma summā, par mata tiesu apsteidzot Serbijas valstsvienības līderi Milošu Teodosiču.

Aizvadītajā gadā Pārkers kopā ar "Spurs" triumfēja NBA čempionātā, šo titulu iegūstot jau ceturto reizi, kas starp Eiropas basketbolistiem ir nebijis sasniegums.

"Mani šie panākumi iepriecina. Apbalvojumi simbolizē lielisko sezonu ar "Spurs" komandu, kas noslēdzās ar izcīnītu NBA čempionu titulu," izteicās Pārkers. "Spēja atgūties pēc 2013.gadā piedzīvotā zaudējuma NBA finālā pret Maiami "Heat" ir kaut kas apbrīnojams. Spējām demonstrēt tādu basketbola spēles stilu, kas bija tuvu perfektam."

"Esmu lepns jau otro gadu pēc kārtas saņemt Eiropas labākā basketbolista godu, nostājoties blakus tādiem spēlētājiem kā Dirks Novickis un Po Gasols," pauda 32 gadus vecais basketbolists.

Aiz Pārkera un Teodosiča, kurš pērn palīdzēja Serbijai sasniegt Pasaules kausa izcīņas finālu, balsojumā par labāko Eiropas basketbolistu palika vēl viens "Spurs" komandas franču spēlētājs Boriss Diāvs.

Par pagājušā gada labāko Eiropas basketbolisti jau otro reizi savā neilgajā karjerā nosaukta Alva Torrensa no Spānijas. Pirms tam par labāko jauno basketbolisti tika nosaukta spāniete Anhela Salvadoresa, kamēr kungiem šis gods tika horvātam Dario Šaričam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!