Foto: DELFI

Vācijas bundeslīgas regulārajā čempionātā sestdien pārtrūkusi latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Bambergas "Brose Baskets" iespaidīgā 16 uzvaru sērija.

"Brose Baskets" izbraukumā ar 73:83 (17:20, 24:24, 18:18, 14:21) piekāpās Ludvigsburgas klubam "MHP Riesen".

Strēlnieks šajā cīņā laukumā pavadīja 34 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā pamanījās gūt 21 punktu. Latvietis realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, četrus no sešiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat saspēles vadītāja rēķinā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas un četras personiskās piezīmes.

Līdzšinējās 27 čempionāta spēlēs Bambergas klubs izcīnījis 23 uzvaras, ierindojoties pirmajā vietā kopvērtējumā. Tai ar 22 panākumiem seko Berlīnes "Alba", bet trešo pozīciju ar 21 uzvaru ieņem Minhenes "Bayern".

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlēja arī Eiropas kausa sacensībās, kur piedzīvoja zaudējumu astotdaļfinālā pret Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomkotiv-Kubaņ".

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!