Par pašreizējās pasaules čempiones Spānijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri turpmāk strādās itālis Seržio Skariolo, trešdien paziņoja Spānijas Basketbola federācija (FEB).
Oficiāli līgums vēl neesot noslēgts, bet tas tiks izdarīts tuvāko divu nedēļu laikā. Līgums ar itāļu speciālistu, kurš trenē Maskavas apgabala klubu „Himki", tiks noslēgts līdz 2012.gadam.

Lai vienotos ar Skariolo, FEB vēl vajadzēja veikt pārrunas ar „Himki" vadību, lai Krievijas klubs piekristu itāļa strādāšanai abos posteņos. Skariolo darbu Spānijas izlasē sāks jau šovasar pirms Eiropas čempionāta, kas notiks Polijā.

Trenera karjeru Skariolo uzsāka jau 1980.gadā, bet savā karjerā ir trenējis tādus klubus kā „Tau Ceramica", „Bologna", „Real Madrid" un „Unicaja", bet „Himki" sāka trenēt tikai pagājušā gada beigās. 1994.gadā viņš tika atzīts par labāko treneri Itālijā, bet 2000.gadā šādu godu izpelnījās Spānijā.

Spānijas izlases galvenā trenera amats bija brīvs kopš pērnā gada augusta, kad pēc Pekinas olimpiādē izcīnītām sudraba medaļām atkāpās Aito Garsija Renesess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!