Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks trešdien iemeta astoņus punktus ULEB Eirokausa otrā posma noslēdzošajā mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife" komandai no Spānijas ar rezultātu 78:70 (22:20, 23:9, 17:15, 16:26) pieveikt Turcijas vienību Stambulas "Dariššafaka", kur par titulētā Deivida Blata palīgu strādā latvietis Oskars Ernšteins.

Tiesa, jau pirms spēles bija zināms, ka šī dueļa rezultāts neko nemainīs.

Pasečņiks trešdienas spēlē laukumā bija 25 minūtes un 31 sekundi, trāpot trīs no deviņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un abus soda metienus. Tāpat viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, izprovocēja trīs pārkāpumus un nopelnīja trīs piezīmes, kas deva septiņus efektivitātes punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija Deniss Sīlijs, kamēr 16 punktus sameta Ondržejs Balvīns.

E apakšgrupas kopvērtējumā ar piecām uzvarām sešās spēlēs triumfēja "Dariššafaka", bet "Herbalife" ar četrām uzvarām palika otrā. Pie divām uzvarām tika Vācijas vienība Berlīnes "Alba", bet vienā mačā uzvarēja Stambulas vienība "Galatasaray Odeabank" no Turcijas.

Ceturtdaļfinālā "Herbalife" sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar Krievijas komandu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas pagājušajā nedēļas nogalē VTB Vienotās līgas cīņā pārtrauca 26 uzvaru sēriju visos turnīros. Vēl citos pāros "Dariššafaka" tiksies ar Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes, Vācijas klubs Minhenes "Bayern" spēkosies ar vēl vienu Krievijas vienību Kazaņas "Unics", bet Itālijas klubam Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" pretim stāsies Sanktpēterburgas "Zeņit" no Krievijas.

Tāpat trešdien Eirokausa sezonu noslēdza latvieša Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas komanda Trento "Dolomiti Energia", kas savā laukumā ar 71:74 (14:19, 13:17, 18:21, 26:17) piekāpās "Lokomotiv-Kubaņ".

Siliņš laukumā bija 26 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, trāpot abus izpildītos soda metienus, bet garām raidot divus divpunktu raidījumus un piecus trejačus. Siliņš arī savāca astoņas atlēkušās bumbas, bet maču noslēdza priekšlaicīgi ar piecām piezīmēm, tiekot pie -1 efektivitātes punkta.

Trento vienība pirms pēdējās kārtas vairs nepretendēja uz ceturtdaļfinālu.

"Dolomiti Energia" spēlēja G apakšgrupā, kurā ar divām uzvarām ieņēma trešo vietu. Visos sešos mačos uzvarēja "Lokomotiv-Kubaņ", bet otrā ar četriem panākumiem bija "Budučnost VOLI" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!