Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" komanda svētdien panāca izlīdzinājumu Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla sērijā pret latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Vitorijas "Laboral Kutxa".

"Herbalife" šajā mačā bija pārāki ar 93:87 (23:20, 26:17, 22:25, 22:25), sērijā līdz diviem panākumiem panākot izlīdzinājumu 1-1.

Pasečņiks šajā mačā nospēlēja četras minūtes un piecas sekundes, kuru laikā punktus neguva. Latvijas basketbolista vienīgais divpunktnieks nebija precīzs, bet viņš vēl izcēlās arī ar divām atlēkušajām bumbām un trim efektivitātes punktiem.

Tikmēr Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā iemeta 11 punktus. Latvietis grozā raidīja vienīgo divpunktnieku, divos no sešiem trejačiem un visus trīs soda metienus.

Tāpat Bertāna rēķinā arī divas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, viena kļūda, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un desmit efektivitātes punkti.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas būs izšķirošais, notiks trešdien Vitorijā.

Kā zināms, Spānijas čempionāta ceturtdaļfinālā Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" atrodas iedzinējos ar 0-1 pret Spānijas regulārā čempionāta uzvarētāju Barselonas "Lassa".

Vēl ceturtdaļfinālā pašreizējā Spānijas čempione Madrides "Real" ar 1-0 atrodas vadībā pret Mursijas "Universidad Catolica", bet "Valencia Basket" šobrīd ar 1-0 pārspēj Malagas "Unicaja".

Jau ziņots, ka izslēgšanas turnīrā neizdevās iekļūt Daira Bertāna pārstāvētajai Bilbao "Dominion" komandai, kas regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā, nespējot iekļūt labāko astotniekā.

Spānijas čempionāta regulārajā sezonā Barselonas "Lassa" finišēja pirmā ar 29 uzvarām 34 mačos. Ar tikpat panākumiem otrajā vietā ierindojās "Real", bet ar 28 uzvarām trešajā pozīcijā pamatturnīru noslēdza "Valencia Basket".

"Laboral Kutxa" komanda ar 24 panākumiem ieguva ceturto vietu, bet "Herbalife" ar 21 uzvaru finišēja piektā. Astoto vietu ar 17 uzvarām ieņēma "Montakit", savukārt "Dominion" ar 16 panākumiem palika desmitā starp 18 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!