Foto: F64
Pie uzvaras priekšpēdējā Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā svētdien tika Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" vienība.

"Herbalife" savā laukumā ar 74:64 (16:24, 20:10, 21:7, 17:23) pārspēja Mursijas UCAM.

Pasečņiks, kurš varētu tikt izvēlēts šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, šoreiz laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 46 sekundēs guva piecus punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja piecus no sešiem soda metieniem, bet neviens no viņa abiem divpunktniekiem mērķi nesasniedza.

Tāpat Pasečņika rēķinā trīs piezīmes un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva iekrāt trīs efektivitātes punktus. Viņa -/+ rādītājs -8 bija sliktākais komandā.

Tikmēr zaudējumu cietusi Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", kas viesos ar 53:87 (16:16, 11:30, 16:19, 10:22) pārliecinoši piekāpās Barselonas "Lassa".

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Latvietis vienu no trim trīspunktniekiem un divus no četriem "sodiņiem", bet neviens no viņa pieciem raidījumiem divu punktu vērtē mērķi nesasniedza.

Šmita kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, četras piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 30 spēlēs ir Madrides "Real", kas šosezon divreiz apspēlēja latvieša Daira Bertāna pārstāvēto Turcijas basketbola klubu Stambulas "Dariššafaka Doguš", sasniedzot ULEB Eirolīgas finālturnīru.

"Herbalife" ar 20 uzvarām 31 mačā ir septītā un nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet "Montakit" ar 12 panākumiem atrodas 12.pozīcijā 17 klubu vidū un izslēgšanas sacensībās nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!