Foto: F64

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmdien guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" komanda piedzīvoja zaudējumu Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

"Herbalife" viesos ar rezultātu 56:71 (11:22, 25:13, 7:15, 13:21) atzina pērnā gada Spānijas čempiones "Valencia Basket" pārākumu, sērijā līdz divām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Pasečņiks šajā mačā spēlēja 12 minūtes un 57 sekundes, trāpot trīs no pieciem divpunktu metieniem. Vēl viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, spēlē nopelnot deviņus efektivitātes punktus, kas bija dalīts labākais rādītājs "Herbalife" komandā.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem izcēlās beļģis Sems van Rosoms, kamēr Grankanārijas kluba rindās rezultatīvākais ar 11 punktiem bija zviedrs Markuss Ēriksons.

"Herbalife" pēc pirmās ceturtdaļas zaudēja ar 11 punktiem, bet turpinājumā spēja saņemties un puslaikā ejot viesi bija priekšā ar 36:35. Tomēr otrajā puslaikā labāki bija Valensijas spēlētāji, nonākot uzvaras attālumā no pusfināla.

Sērijas otrā spēle trešdien notiks "Herbalife" komandas laukumā.

Spānijas regulārajā čempionātā ar 30 uzvarām 34 spēlēs pārliecinoši triumfēja Madrides "Real", tai ar 25 uzvarām sekoja Vitorijas "Kirolbet Baskonia", bet Barselonas "Lassa" kontā bija 24 panākumi. Pirmo četrinieku ar 22 panākumiem noslēdza iepriekšējās sezonas čempione "Valencia Basket", bet tālāk ar 19 uzvarām sekoja Grankanārijas "Herbalife".

Fuenlavradas "Montakit", kuru pārstāvēja Rolands Šmits, ar 17 panākumiem bija uzreiz aiz pirmā astotnieka, tādējādi neiekļūstot izslēgšanas turnīrā. Vēl Kompostelas "Monbus Obradoiro", kurā šosezon spēlēja Mārtiņš Laksa, ar 14 uzvarām bija 13. vietā, Badalonas "Divina Seguros Joventut", kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, ar 12 uzvarām bija 15. pozīcijā, bet pieredzējušais Jānis Blūms un Saragosas "Tecnyconta" ar desmit panākumiem bija 16. vietā starp 18 vienībām un saglabāja vietu augstākajā līgā.

Komandām regulārajā čempionātā bija jāaizvada 34 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!