Foto: LETA

Divu Latvijas basketbolistu pārstāvēto klubu duelī svētdien Anžejs Pasečņiks ar 11 gūtiem punktiem palīdzēja Grankanārijas "Herbalife" komandai Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) mačā uzvarēt Saragosas "Tecnyconta", kuras rindās spēlē Jānis Blūms.

"Herbalife" savās mājās svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 90:70 (20:20, 22:15, 20:20, 28:15), pārtraucot divu zaudējumu sēriju turnīrā, kamēr "Tecnyconta" cieta trešo neveiksmi pēc kārtas un devīto pēdējos desmit mačos.

Pasečņiks spēlēja 22 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā trāpīja četrus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem trejačiem. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja vienu pārākumu, tiekot pie astoņiem efektivitātes rādītāja punktiem.

Savukārt Blūms nospēlēja 14 minūtes, taču punktus neguva, aizmetot garām vienīgo tālmetienu, maču noslēdzot ar negatīvu efektivitātes rādītāju -1.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Nikolass Brusino, bet zaudētājiem tikpat punktus sameta Gerijs Nīls.

Citā spēlē Jānis Timma guva piecus punktus, bet Rinalds Mālmanis atgriezās laukumā pēc traumas sadziedēšanas, palīdzot Vitorijas "Baskonia" komandai viesos izcīnīt grūtu uzvaru ar rezultātu 89:87 (17:24, 20:27, 30:27, 22:9) pret Madrides "Movistar Estudiantes" vienību.

"Baskonia" pirms pēdējās ceturtdaļas zaudēja ar rezultātu 67:78, tomēr spēles beigās spēja izraut uzvaru, pēdējā uzbrukumā tālu divpunktu metienu trāpot Džeisonam Grendžeram, kurš ar 18 punktiem bija rezultatīvākais Vitorijas kluba rindās.

Tikmēr Timma spēlēja 23 minūtes un 18 sekundes, trāpot vienu ni diviem tālmetieniem un abus soda metienus, bet aizmetot garām vienīgo divpunktnieku. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja trīs piezimes un izprovocēja tris pārkāpumus, tiekot pie diviem efektivitātes rādītāja punktiem.

Savukārt Mālmanis, kuram šī bija pirmā spēle kopš 9.decembra, laukumā pavadīja četras minūtes un 52 sekundes, punktus negūstot, nopelnot vienu piezīmi un negatīvu efektivitātes punktu rādītāju -2.

"Baskonia" vietējā čempionātā izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas.

Savukārt citā spēlē laukumā devās Rodions Kurucs, palīdzot Barselonas "Lassa" komandai mājās ar rezultātu 91:79 (13:9, 27:20, 25:24, 26:26) uzvarēt Badalonas "Joventut" komandu.

Kurucs spēlēja deviņas minūtes un 29 sekundes, punktus negūstot. Viņš netrāpīja pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam, nopelnot trīs piezīmes, kā arī negatīvu efektivitātes punktu rādītāju -4.

"Lassa" komanda, kuras rindās 16 punktus guva Rakims Senderss, pārtrauca divu zaudējumu sēriju turnīrā.

Pie uzvaras svētdien tika arī Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro", kas mājās negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 96:77 (21:21, 27:18, 26:17, 22:21) uzvarēja trešajā vietā esošo ULEB Eirolīgas klubu "Valencia Basket".

Laksa spēlei bija pieteikts, taču laukumā nedevās.

Kompostelas vienība izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, bet pirms tam tai bija septiņu zaudējumu sērija.

Jau vēstīts, ka sestdien zaudējumu piedzīvoja Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", kas savā laukumā ar 77:85 piekāpās Andoras "MoraBanc" komandai, ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu maču laikā.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 29 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus punktus. Latvietis grozā raidīja četrus no pieciem divpunktu metieniem, bet garām mērķim lidoja visi četri viņa izpildītie tālmetieni.

Tāpat Šmits šajā cīņā atzīmējās ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, bet piecu piezīmju dēļ viņam spēle beidzās priekšlaicīgi. Latvijas basketbolists ieguva arī trīs efektivitātes punktus.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 17 uzvarām 18 cīņās atrodas Madrides "Real", bet pa 12 panākumiem guvušas "Lassa" un "Valencia Basket", kamēr pa 11 uzvarām ir Malagas "Unicaja", "Baskonia" un "Montakit" rēķinā.

Tikmēr septīto vietu ar desmit uzvarām ieņem "Herbalife", kurai ar tādu pat bilanci seko Tenerifes "Iberostar" un Mursijas UCAM.

Vēl "Rio Natura Monbus Obradoiro" ar deviņām uzvarām ir 11.vietā, bet Saragosas "Tecnyconta" ar piecām uzvarām atrodama 16.pozīcijā starp 18 vienībām.

Ar šo kārtu sākās Spānijas čempionāta otrais aplis, bet pēc pirmā tika noskaidrotas astoņas dalībnieces Karaļa kausa izcīņā. No Latvijas basketbolistu pārstāvētajām komandām tajā iekļuva "Lassa", "Montakit" un "Baskonia", bet ar turnīra saimnieces rīkotājas tiesībām tajā piedalīsies arī "Herbalife".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!