Foto: F64
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien guva 12 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta pēdējā mačā, kaldinot Grankanārijas "Herbalife" vienības uzvaru.

"Herbalife" savā laukumā ar 86:80 (24:17, 16:20, 22:22, 24:21) pārspēja Bilbao "RETAbet" komandu.

Pasečņiks, kurš varētu tikt izvēlēts šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 29 sekundēs realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un sešus no desmit soda metieniem, bet aizmeta garām vienu tālmetienu.

Tāpat Pasečņika rēķinā trīs atlēkušās bumbas, viena kļūda un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva iekrāt 14 efektivitātes punktus.

Plkst.19 sezonas noslēdzošo spēli aizvadīs Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", kas viesosies pie ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālistes Vitorijas "Baskonia".

Spānijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 24 uzvarām 31 spēlē ir Madrides "Real", kas šosezon divreiz apspēlēja latvieša Daira Bertāna pārstāvēto Turcijas basketbola klubu Stambulas "Dariššafaka Doguš", sasniedzot ULEB Eirolīgas finālturnīru.

"Herbalife" ar 21 uzvarām 32 mačos ir septītā un nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet "Montakit" ar 12 panākumiem 31 duelī atrodas 12.pozīcijā 17 klubu vidū un izslēgšanas sacensībās nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!