Foto: F64

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien guva deviņus punktus, palīdzot Spānijas klubam Grankanārijas "Herbalife" tikt pie uzvaras ULEB Eirokausa otrā posma jeb "Top 16" kārtas spēlē.

"Herbalife" viesos rezultatīvā mačā ar rezultātu 108:86 (28:24, 29:18, 23:32, 28:12) uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray Odeabank".

Pasečņiks spēlēja 18 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā trāpīja četrus no četriem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja divus pārkāpumus, kas viņam deva 13 efektivitātes punktus.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Deniss Sīlijs, bet zaudētājiem ar 21 punktu izcēlās Dehuans Sammers.

E apakšgrupā "Herbalife" izcīnīja otro uzvaru trīs spēlēs, kur divi panākumi tikpat mačos ir Stambulas "Dariššafaka" komandai, kur par titulētā Deivida Blata palīgu strādā latvietis Oskars Ernšteins. Vēl viena uzvara divās spēlēs ir Berlīnes "Alba" no Vācijas, bet "Galatasaray Odeabank" zaudējusi visos trīs mačos.

Tikmēr citā mačā Kazaņas "Unics" komanda, kura svētdien VTB Vienotās līgas ietvaros viesosies Rīgā pie "VEF Rīga" basketbolistiem, savā laukumā ar rezultātu 69:71 (12:21, 24:16, 16:18, 17:16) zaudēja Itālijas vienībai Redžio di Emīlijas "Grissin Bon".

Kazaņas komanda ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem otro vietu H apakšgrupā.

ULEB Eirokausā otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, kur aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā, kurā martā tiks izspēlētas sērijas līdz divām uzvarām. Eirokausa otrajā posmā spēlē pa trim komandām no Itālijas un Krievijas, ar divām vienībām pārstāvēta Vācija, Turcija un Francija, bet pa vienam klubam ir no Spānijas, Lietuvas, Horvātijas un Melnkalnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!