Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien iemeta sešus punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Spānijas komandai Grankanārijas "Herbalife" sasniegt ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālu.

"Herbalife" otrā posma E apakšgrupas piektās kārtas mačā ar 75:72 (14:14, 13:21, 31:21, 17:16) viesos uzvarēja Vācijas komandu Berlīnes "Alba".

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 36 sekundēs grozā raidīja visus trīs divpunktniekus, bet vienīgais viņa tālmetiens lidoja grozam secen. Tāpat Latvijas basketbolista kontā septiņas atlēkušās bumbas, viena kļūda, trīs piezīmes un astoņi efektivitātes punkti.

Vēl spēles pirmajā puslaikā "Alba" ieguva arī desmit punktu pārsvaru, tomēr tas netika nosargāts, bet otrajā puslaikā iniciatīva jau piederēja "Herbalife" basketbolistiem, kuri vēl četras minūtes līdz pamatlaika beigām bija vadībā ar septiņiem punktiem (69:62). Tomēr Spānijas klubs drošo pārsvaru izlaida no rokām, jo pēdējā pamatlaika minūte tam sākās tikai ar viena punkta pārsvaru (71:70), bet teicamu galotni aizvadīja šīs komandas izraēliešu basketbolists Gals Mekels, kurš guva četrus punktus pēc kārtas un nodrošināja Grankanārijas vienībai tik svarīgo uzvaru.

"Herbalie" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija zviedrs Markuss Ēriksons.

E apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir Turcijas vienība Stambulas "Dariššafaka", kur par titulētā Deivida Blata palīgu strādā latvietis Oskars Ernšteins, bet tai ar trim panākumiem piecos mačos seko "Herbalife". Viena uzvara četros mačos ir citai Stambulas vienībai "Galatasaray Odeabank", kamēr ceturtā ar vienu panākumu piecās spēlēs ir "Alba".

ULEB Eirokausā otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, kur aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā, kurā martā tiks izspēlētas sērijas līdz divām uzvarām. Eirokausa otrajā posmā spēlē pa trim komandām no Itālijas un Krievijas, ar divām vienībām pārstāvēta Vācija, Turcija un Francija, bet pa vienam klubam ir no Spānijas, Lietuvas, Horvātijas un Melnkalnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!