Foto: F64

Latviešu basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Rolands Šmits sestdien palīdzēja savām komandām izcīnīt uzvaras Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlēs.

Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar 76:71 (19:16, 16:15, 22:23, 19:17) pārspēja Malagas "Unicaja" komandu.

Pasečņiks šajā mačā laukumā bija 21 minūti, kuru laikā grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un abus soda metienus, tiekot pie astoņiem punktiem.

Tāpat viņam četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena piezīme, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un desmit efektivitātes koeficienta punkti, kas bija trešais labākais rādītājs komandā. "Herbalife" ar Pasečņiku laukumā iemeta par 12 punktiem vairāk, nekā ielaida.

"Herbalife" komandā rezultatīvākais bija Sasu Salins, kuram 12 punkti, bet pretiniekiem 15 punktus guva Dejans Musli.

Tikmēr Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" savā laukumā ar 103:97 (18:31, 26:15, 29:26, 30:25) pārspēja Madrides "Movistar Estudiantes" komandu.

Šmits šajā mačā laukumā bija 17 minūtes, kuru laikā iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un abus soda metienus, gūstot četrus punktus, bet aizmeta garām divus tālmetienus.

Tāpat valmierietim divas atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un -1 efektivitātes koeficienta punkts. "Montakit" ar Šmitu laukumā ielaida par trim punktiem vairāk, nekā iemeta.

Ar 27 punktiem Fuenlavradas komandas uzvaru kaldināja Francisko Kruss, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" sastāvā. Tikmēr pretiniekiem 37 punktus sameta Edvins Džeksons.

ACB kopvērtējumā "Herbalife" ar 11 uzvarām 19 spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Montakit" ar deviņiem atrodama divas pozīcijas zemāk.

Turnīra līderpozīcijā ar 14 uzvarām 17 mačos ir Madrides "Real" komanda. Tikpat panākumu, taču 18 spēlēs ir arī Tenerifes "Iberostar" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!