Foto: AFP/Scanpix
Izšķirošo uzvaru ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā ceturtdaļfināla sērijas mačos piektdien izcīnīja pašreizējie čempioni Pireju "Olympiacos" no Grieķijas, kļūstot par pēdējiem, ceturtajiem, finālturnīra dalībniekiem.

Ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē "Olympiacos" savā laukumā ar 82:72 (21:23, 12:18, 21:14, 28:17) uzvarēja Turcijas komandu Stambulas "Anadolu Efes", sērijā līdz trijām uzvarām esot pārāki ar 3-2.

Mača gaitā laukuma saimnieki atspēlēja 15 punktu deficītu, bet vadību pārņēma četras minūtes pirms spēles beigām, cīņu noslēdzot ar 16:5 izrāvienu.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Vasilis Spanulis, bet viesu rindās ar 14 punktiem izcēlās amerikānis Džeimons Lukass.

Iepriekš vietu sacensību finālturnīrā nodrošināja arī Krievijas komanda Maskavas CSKA, kas ceturtdaļfinālā ar 3-1 uzvarēja Vitorijas "Caja Laboral" no Spānijas, kā arī spāņu klubs Madrides "Real", kas ar 3-0 pieveica Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi Electra". Savukārt ceturtdien pie ceļazīmes uz finālturnīru tika vēls viens spāņu klubs Barselonas "Regal", kas ar 3-2 uzvarēja Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos".

Finālturnīra pusfināla spēlēs gaidāms Spānijas klubu "Regal" un "Real" duelis, bet CSKA spēkosies ar "Olympiacos", tādējādi atkārtojot pagājušās sezonas finālspēli.

ULEB Eirolīgas turnīra izšķirošās cīņas Londonā notiks 10. un 12.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!