Foto: AFP/Scanpix

Krievu speciālists Jevgēņijs Pašutins ceturtdien atkāpies no Krievijas vīriešu valstsvienības galvenā trenera amata, ziņo Krievijas Basketbola federācija (RFB).

"Esam ļoti pateicīgi par paveikto darbu. Diemžēl vēlamo rezultātu Pašutinam un viņa kolēģiem sasniegt neizdevās. Novērtējam viņa ieguldījumu Krievijas basketbola attīstībā, kā arī viņa centienus sasniegt labus rezultātus, neskatoties uz visiem šķēršļiem," RFB citē organizācijas prezidentu Andreju Kiriļenko.

Nākamā RFB Treneru padomes sēde norisināsies decembra vidū, kad jau tiks izskatītas kandidatūras uz izlases vadītāja amatu. Ņemot vērā RFB finansiālās iespējas, tiks lemts, vai izlasi trenēs vietējais vai Krievijas speciālists.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionātā Krievija pirmā posma apakšgrupu turnīra piecos mačos izcīnīja vienu uzvaru, izslēgšanas spēles nesasniedzot.

Pašutins Krievijas izlases sastāvā kā spēlētājs 1994.gadā pasaules čempionātā izcīnīja sudrabu, bet pēc trim gadiem Eiropas meistarsacīkstēs ieguva bronzu.

Patlaban viņš ir VTB Vienotās līgas komandas Kazaņas "Unics" galvenais treneris.

Savas trenera karjeras laikā Pašutins 2010.gadā vēl vadīja citu Krievijas komandu Maskavas CSKA, triumfēja VTB Vienotajā basketbolā līgā, kā arī izcīnīja trešo vietu ULEB Eirolīgas turnīrā, bet pēc tam pievienojās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Pašutins Krievijas izlases galvenā trenera amatā tika iecelts aizpērn novembrī, kad nomainīja Vasīliju Karasevu, kurš pie valstsvienības stūres bija vien pāris mēnešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!