Foto: F64

Latvijas U-19 sieviešu izlases galvenais treneris Ainārs Čukste nosaucis 12 basketbolistes, kuras pirmdien, 17. jūlijā, dosies uz Pasaules kausa izcīņu Itālijā, informēja Latvijas Basketbola savienība.

"U-19 un U-18 izlases kandidātes kopš jūnija vidus trenējās kopā, bet pienācis laiks sadalīt prioritātes. Šodien nosaucu astoņas spēlētājas, kurām pirmdien Itālijā pievienosies četras U-20 izlases dalībnieces – Digna Strautmane, Laura Grabe, Maija Gertsone un Dinija Pāvelsone," skaidroja galvenais treneris Ainārs Čukste.

"Treniņnometnē Ventspilī esam labi pastrādājuši, gatavojoties spēlēt agresīvu basketbolu. Pārbaudes turnīrā Itālijā būs lieliska spēļu prakse un pieredze, kā arī iespēja pārbaudīt dažādus taktikas un sastāva variantus. Pasaules kausa izcīņā varēsim spēlēt bez lieka uztraukuma par izkrišanu, izbaudot pašu nopelnīto iespēju. Protams, arī tiecoties pēc iespējami augstākas vietas," viņš uzsvēra.

Pasaules kausa izcīņa U-19 izlasēm Udinē sāksies sestdien, 22. jūlijā. D grupas turnīrā Latvijas komanda spēlēs ar Francijas, Dienvidkorejas un Kanādas izlasēm. Astotdaļfinālā būs jāspēlē ar kādu no C grupas vienībām (Austrālija, Ungārija, Meksika, Japāna).

Vēl pirms Pasaules kausa izcīņas Latvija Spilimbergo piedalīsies pārbaudes turnīrā, spēlējot ar Itālijas, Spānijas un ASV U-19 izlasēm.

Latvijas U-19 izlases sastāvs Pasaules kausa izcīņai:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!