Foto: F64

Pēc latviešu basketbolista Jāņa Timmas pievienošanās "VEF Rīga" klubam, tajā izveidots simpātisks jauno spēlētāju kodols, uzskata komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Jau ziņots, ka Timma svētdien paziņoja par BK "Ventspils" pamešanu un pievienošanos "VEF Rīga" vienībai. Pirmdien to oficiāli apstiprināja arī Rīgas klubs.

"Jānis Timma ir viens no atslēgas spēlētājiem. Esam priecīgi, ka viņš pievienosies mūsu komandai. Ticam, ka viņš turpinās progresēt un spēs pacelt VEF jaunā līmenī. Pamatā Jānis ir trešā numura pozīcijas spēlētājs, taču viņu iespējams izmantot arī kā ceturto numuru," "VEF Rīga" preses dienestam sacīja Mazurs. "Timma ir daudzpusīgs basketbolists, kurš mums ir liels ieguvums un vērtīgs pastiprinājums. Veidojot jauno kodolu, viņš būs viens no galvenajiem spēlētājiem komandā. Liekot jaunieguvumus – Mareku Mejeri, Ronaldu Zaķi un tagad arī Jāni, kopā ar Jāni Bērziņu, Anžeju Pasečņiku un Ingu Jakoviču, esam "Vefiņā" izveidojuši simpātisku latviešu spēlētāju kodolu".

Tikmēr pats Timma pauda pateicību savai līdzšinējai darba vietai "Ventspils" un cer ar "VEF Rīga" sasniegt izvirzītos mērķus.

"Gribētu pateikt paldies BK "Ventspils" ģenerālmenedžerim Ralfam Pleinicam un galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram par to, ka noticēja man pirms diviem gadiem un palīdzēja progresēt no gada uz gadu. Tāpat milzīgs paldies BK "Ventspils" prezidentam Aivaram Lembergam, pateicoties kura pretimnākšanai, varēju divas vasaras gan trenēties Memfisas "Grizzlies" komandā, gan spēlēt NBA Vasaras līgā," sacīja Timma. ""VEF Rīga" ir nākamais lielais izaicinājums manā karjerā un esmu pārliecināts, ka trenera Nikolaja Mazura vadībā spēsim sasniegt komandas izvirzītos mērķus un sagādāt pozitīvas emocijas līdzjutējiem! Paldies "VEF Rīga" menedžmenam par uzticēšanos un izrādīto pretimnākšanu, pateicoties kurai, mūsu sadarbība kļuva iespējama!"

Pagājušajā sezonā Timma spēlēja BK "Ventspils", kura sastāvā 31 spēlē Latvijas Basketbola līgā vidēji 27,2 minūtēs guva 12,7 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas, atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,5 bumbas. FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā 12 spēlēs Jānim vidēji 31,7 minūtē 9,8 punkti, 6,6 atlēkušās bumbas, 3,4 rezultatīvas piespēles un 1,1 pārtverta bumba, bet Baltijas Basketbola līgā 13 spēlēs vidēji 27,2 minūtēs 11,5 punkti, 6,2 atlēkušās bumbas, 3,3 rezultatīvas piespēles un 1,2 pārtvertas bumbas.

Timma sāka Krāslavā, bet 15 gadu vecumā pārcēlās uz Rīgu, kur absolvēja 49.vidusskolu un kļuva arī par "VEF Rīgas skolu superlīgas" čempionu. Timma pārstāvējis Latviju Eiropas U16, U18, U20 un pasaules U19 čempionātos. Nozīmīgākais panākums sasniegts 2010.gadā, kad Timma bija viens no līderiem Latvijas U18 izlasē, kas izcīnīja 3.vietu Eiropas čempionātā Lietuvā. 2013.gadā Jāni ar 60. numuru NBA draftā izvēlējās Memfisas "Grizzlies", kas joprojām saglabā tiesības uz šo spēlētāju starp pasaules spēcīgākās basketbola līgas klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!