Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketboliste Elīna Dillone atstājusi Spānijas augstākās līgas komandu "Gran Canaria", turklāt par to nav informējusi pat pašu klubu, vēsta portāls "encancha.com".

Šādi notikumi attīstījušies pēc spēlētājas vīra strīda ar kluba prezidentu. Vīrs neesot bijis apmierināts ar Dillones situāciju komandā.

Sezonas pirmajos trijos mačos Dillone "Gran Canaria" sastāvā laukumā vidēji pavadīja 34 minūtes, gūstot vien piecus punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas. Dillones pakalpojumi piedāvāti vairākām citām Spānijas augstākās līgas komandām, tomēr neiepriecinošās statistikas dēļ tas nav izdevies.

Kā ziņots, pēc tam, kad septembrī Dillone pagarināja līgumu ar "Gran Canaria" vienību arī uz šo sezonu, viņa izteica cerību, ka šajā klubā varēs spēlēt līdz karjeras beigām.

"Šis klubs man ir kā ģimene. Jūtos šeit patiešām labi," tika citēta basketboliste. "Treneri man liek justies šeit gribētai - gan kā spēlētājai, gan kā cilvēkam."

Pagājušajā sezonā "Gran Canaria" ar latvieti sastāvā vietējā čempionātā ieņēma sesto vietu, bet FIBA Eiropas kausā tika līdz ceturtdaļfinālam.

Pirms pārcelšanās uz "Gran Canaria" komandu 27 gadus vecā Dillone sezonu uzsāka Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) komandā "Cēsis", bet vēlāk pievienojās tā brīža čempionvienībai "TTT Rīga", lai jau pēc mēneša pārceltos uz Spānijas komandu Barselonas "Olesa Espanyol".

Dillone ilgus gadus spēlējusi Latvijas jauniešu izlasēs un bijusi Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļas laureāte 2005.gadā. Tāpat viņa 2006.gadā kļuva par Latvijas čempioni "Avantis/Turība" sastāvā.

Basketboliste no 2007.gada līdz 2010.gada vasarai profesionālo basketbolu bija likusi pie malas, bet Latvijas izlasē pēdējo reizi figurēja pagājušajā gadā, kad neveiksmīgi kandidēja uz dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pati sportiste publiski uzsvērusi, ka izlasē nav spēlējusi pēc konflikta ar tā brīža komandas galveno treneri Georgu Dikeulaku, tomēr izlasē Dillone nespēlēja arī šogad Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kad to vadīja Aigars Nerips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!